Реклама / Ads
26| 14512 |16.04.2015 НОВИНИ

О. Октай пред Фрог: Борисов е много изнервен, тепърва ще бъде още по!

.
Осман Октай
В държавата ни нищо не може да се случи, ако не е под контрола на полицейската мафия. В циганските квартали не можеш да разпространяваш наркотици, не можеш да продаваш цигари без бандерол, не можеш да развиваш проституция и да изнасяш проститутки в Европа, ако това не се контролира от полицейските служби. Няма как ДПС да купи гласовете на ромите, без волята на т. нар. на полицейски координатори.
 

Това каза пред Фрог нюз Осман Октай, бивш функционер на ДПС. Той описа начина, по който се случва това:

Преди две години хора, известни от ъндърграунда като Киро Японеца и други, се събраха в Японския хотел на т. нар. среща на циганските тартори. След това, присъстващите на мероприятието обиколиха БНТ, БТВ и НТВ и казаха, че ще подкрепят ДПС, защото е единствената партия, която защитава интересите на малцинствата. Тогава тези тартори, чрез координацията на Делян Пеевски, пуснаха нареждане към всички, които контролират престъпната дейност по места: „Ходом, марш към урните в полза на модела Доган”. За това ДПС не купува ромите с пари, обясни той.

Осман Октай припомни, че дълги години е бил шеф на предизборния щаб на ДПС. Ние не сме имали мандати в Стара Загора, Монтана, Пазарджик, Варна, Добрич. Много трудно изкарахме един мандат в Русе. Не сме имали мандати и във Велико Търново, Сливен и Ямбол. Не случайно този човек е координатор на задкулисието, от когото уж треперят всички, уж е всесилен. За това той е и най-охраняваният човек в държавата. Сега ДПС за първи път е извън властта. Заради обществената реакция и чувствителност, партията заигра задкулисно. Това изнерви ДПС, наложи се да се потърси друг играч и Ахмед Доган беше пенсиониран. Трябваше напред да се извади по-диалогичен, умерен, приемлив и не толкова мразен от обществото човек какъвто е Лютви Местан. Но целта си остана - да продължи използването на модела Доган.

 

Той е категоричен, че след екшъна с газовия пистолет, Доган употребил ситуацията в своя полза. Той каза: Докато ме няма, да видите колко е лошо без мен. Така превърна Лютви Местан в най-омразния човек. А това момче е бивш мой кадър. Аз го доведох в София като говорител, за това става. Но не може да има самочувствието на лидер в такава консервативна партия. Местан избива комплексите си и не осъзнава докъде ще го доведе тази агресия. Тактиката на Доган успя в няколко направления. Първо-имаше настроения антидоган. След това чрез Местан, в отсъствието на Доган, превърнаха тези настроенията в антидепесе. В момента, чрез агресивното говорене на Лютви Местан, ДПС се опитва и почти постигна антимюсюлманска агресия.

И това е най-опасния етап от този модел. Лошо е, че все още има обслужващи агитатори в медийното пространство, които ни убеждават, че видите ли, ако е бил Доган, щяло да бъде по-добре, допълни бившият ДПС функционер.

След това уточни: От всичко това премиерът Бойко Борисов е много изнервен и тепърва ще бъде много изнервен. Някои хора са принудени да бъдат между чука и наковалнята. В държавата няма ресурс, който може да я измъкне от ръцете на мафията. Всичко това стана след 2001 г., когато дойде царят. Той нямаше никакви партийни структури и трябваше мафията да кадрува. Знам каква е била ролята на Митьо Гестапото, Стоян Денчев и Илия Павлов. Денчев не случайно го направиха депутат в парламентарната група на ДПС. Всяка моя стъпка трябваше да се следи и да се докладва, спомни си Октай.

По думите му единствената надежда е Путин, Западът и НАТО да не заровят томахавките. Защото ако стане това, ние пак ще останем „зад чертата”.

Години наред представителите на НАТО не приемаха Доган, но аз имах този шанс. Бил съм в резиденцията на ЦРУ, като преди срещата поставих условие да бъда с двама души. Домакините го приеха. От лявата ми страна седеше Лютви Местан, а от дясната-Кемал Еюп. Тогава с разочарование научих, че НАТО не се интересува от политико-икономическото подреждане на страната. За тях ние бяхме някъде в периферията. Наскоро Бойко Ноев много добре го каза в едно телевизионно интервю: НАТО години наред не искаше да дразни Москва и Путин със създаване на силна логистика в България и прибалтийските страни.

Днес ситуацията е различна и в това ни е шанса. И точно за това се опитват да ни дестабилизират по няколко направления. И всички участват в задкулисието. Никак не е случайна репликата на Бойко Борисов: „Западът преглътна Крим”, заключи Осман Октай.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6173 |16.04.2015 Юрист за Фрог: Новият закон за адвокатите е за мафията . 7| 5035 |16.04.2015 Св. Драгнева за Фрог: Българи умират от стрес и мини в Украйна . 2| 5087 |16.04.2015 Лукарски си прави ПР на гърба на малките и средни предприятия . 4| 5917 |16.04.2015 Адвокати на протест пред Съдебната палата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads