Реклама / Ads
14| 10148 |17.04.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Фрог научи: Генералски ромбове на килограм за 6 май

.
Военни и цивилни шефове
Чисто новите генерали за Гергьовден ще са трима, засега. А онези, които ще получат ромбове за повишение - повече от дузина. Лошото е, че на малката ни армия лампазите идват в повече. А хубавото, че път напред си пробиват тези, които имат по една или две мисии зад гърба си в Ирак, Афганистан, Босна и Херцеговина и Косово.
 
За генералски пагони се гласи полковник Груди Ангелов, който ще поеме Втора механизирана бригада в Стара Загора.  Той бе заместник старши национален офицер в Ирак с първи пехотен батьон. Сърмени пагони може да се сложи и полковник Васил Лазаров, който сега учи натовската служба в Монс. Може са оглави  военния университет във Велико Търново. Третата генералска дължност е за овакантяващия се пост на командира на 68-а бригада „Специални сили“ в Пловдив. Спрягат се двама - или полковник Явор Матеев от София, който е недолюбван от офицерството или полковник Костадин Кузмов, който е в момента шеф в спецбригадата и е бил командир на пети пехотен батальон в Ирак.

Новият командир на 61-ва механизирана бригада в Карлово ще е полк. Маргарит Михайлов, който ще получи генералски пагони догодина, тъй като по правилник трябва да престои още 12 месеца в полковнишко звание.

Нови заместници ще има генерал-майр Боцев, командира на СВ. Командирът на Старозагорската бригада ген. Димитър Илиев е предвиден за началник-щаб на пехотата. Командирът на Карловската бригада ген.Сегашният шеф на командосите в Пловдив ген. Михаил Попов става заместник-командващ Сухопътните войски. И той бе командир на пехотен батальон в Ирак.

 Димитър Шивиков ще замине за 3 години в щаба на Алианса в Монс. Шивиков оглавява четвърти пехотен батальон в Дивания.

Ген. Любчо Тодоров се мести от СВ  и от  1 юли поема Съвместното командване на силите. Началник-щабът на пехотата ген. Пламен Атанасов ще поеме овакантената длъжност на починалия заместник-шеф на отбраната ген. Нейко Ненов. Мястото е предлагано на ген. Боцев, но той е отказал.

Началникът на Военната академия контраадмирал Митко Петев става командир на ВМС. Армейската Алма матер ще поеме досегашният началник на военния университет във Велико Търново ген. Тодор Дочев, също с опит от мисии.

Съветникът на президента комодор Георги Фиданов се спряга за представител на началника на отбраната в НАТО и ЕС на мястото на ген. Галимир Пехливанов, който се пенсионира.

С още един сърмен ромб вероятно ще се окичат заместник-началникът на отбраната ген. Константин Попов и шефът на ВМА ген. Николай Петров.

Ако котка не мине път тези предложенията може да станат факт. Последната дума ще имат президентът и съветниците около него. Може да се намеси и Аню Ньойски, както и Велизар Шаламанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5775 |16.04.2015 Бащата на Паола за Фрог: Вещи лица прикриват убиеца на „България” . 5| 6273 |15.04.2015 Менков за Фрог: Квестори и синдици с едни и същи адвокати за КТБ, крият истината . 5| 5878 |08.04.2015 Отец Никанор пред Фрог: В петък не се работи, яде и пие вода . 62| 10872 |06.04.2015 Коритаров пред Фрог: Политическата класа води към гибел клетата ни българска държава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads