Реклама / Ads
27| 4563 |21.04.2015 НОВИНИ

Младежкото БСП, Оруел, Че Гевара и Волтер доказват: „Лявото е интелект и разум“

.
Кампания „Лявото е интелект и разум“ започват във Велико Търново членовете на Младежкото обединение на БСП. В поредица от презентации те ще представят изявени творци от международно значение в различни сфери на културата и науката, които са заявили лявата си политическа ориентация.
 
„Чрез представяне на живота и постиженията на изявени поети, актьори, художници, философи и др. кампанията цели да се откроят левите политически идеи и предимството им пред десните“, обясни председателят на МО Валерия Дончева.
    
В следващите седмици членовете на МО ще представят по една презентация за конкретна личност, след което ще дискутират за лявата политическа мисъл. Сред имената, които младежите ще представят, са певците Стинг и Джон Ленън, писателите Ърнест Хемингуей, Джордж Оруел, Пърси Б. Шели, Джани Родари и Симон дьо Бовоар, художниците Фрида Кало и Диего Ривера, революционери като Че Гевара, класически философи като Жан-Жак Русо, Франсоа Волтер, Макс Вебер, Г.В.Хегел, съвременни мислители като Жан-Пол Сартр, Юрген Хабермас, Томас Мор и Ерих Фром, изявени политически дейци от цял свят и десетки други.

„Целта ни е да привлечем съмишленици към дискусията и да ги убедим, че лявото носи своята политическа ценност“, подчерта Дончева.
    
Първата презентация на младежите бе за британската поп-група „Ийст 17“. Освен разказ за живота и творчеството на групата Михаил Михалев показа диск и тениска с автографи от членовете на групата. Младежите от БСП бяха впечатлени от факта, че вокалистът на известната британска банда и в момента е един от най-големите противници на дясното управление в Анлия. Само преди няколко месеца 40-годишният вече Браян Харви се появи в „Ю туб“ с клипче, в което „разбива“ платинения плакет за продадени над 1 млн. диска, обвинявайки музикалната индустрия и управлението в страната. Харви е и редовен участник във всички протести срещу властта на Острова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5317 |29.03.2015 Само младежкото ДПС се сети за ЧРД на Доган . 3| 5451 |12.05.2014 Шатката и Хосе Гевара избягали с пистолета на служител от затвора . 35| 8040 |29.03.2014 Младежкото БСП стяга редиците за евровота . 49| 6634 |06.07.2013 И “Че Гевара” поиска импийчмънт на Плевнелиев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads