Реклама / Ads
10| 6625 |24.04.2015 НОВИНИ

Началникът на отбраната на нож с министъра за рeформите

.
Ненчев и адм. Румен Николов
На днешното седмично съвещание под ръководството на Началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов се е разразил голям скандал. Става ясно, че новият Устройствен правилник на МО и прегледа на структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, който е качен в официалния сайт, не е съгласуван с началника на отбраната.
 
Припомняме, че от 21 до 23 април той бе на официално посещение в Република Македония. Точно в това време Устройствения правилник е съгласуван, незнайно къде и от кой, и е качен на сайта на министерството на отбраната.

Вицеадмирал Румен Николов е останал неприятно сюрпризиран и е задал въпроси на присъстващите дали поне с тях е съгласуван проекта.
Отговорът е бил отрицателен. Началникът на отбраната се е учудил защо всичко се прави зад гърба му и зад гърба на висшите военни. Така той е поставен пред свършен факт.

В тази ситуация адм.Николов е тръгнал веднага за спешна среща с министъра на отбраната Ненчев. Проектът вече е пуснат за междуведомствено гласуване.
Очаква се той да влезе за гласуване на заседание на Министерския съвет на 29 април. Единственият правилен вариант е Проектът да бъде изтеглен и прегледан от адм.Николов.

Припомняме, че и началниците на двата самостоятелни отдела в МО също бяха на официалното посещение в Македония. С тях също не е съгласуван Проекта.
Функциите на двата отдела - Офиса на Началника на отбраната и Отдел "Съвместни съоръжения" се заличават според новия Устройствен правилник и те ще бъдат прехвърлени към други дирекции. Интересно какво ще стане с хората...

Припомняме, че в указанията на министъра на отбраната по отбранителната политика беше изписана датата 15 март, до която трябваше да бъден направен преглед на Устройствения правилник на Министерството на отбраната и преглед на структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната.

Прегледът е приключил и в официалния сайт на МО вече е публикуван Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение и допълнение на нормативни актове.
Този проект предлага изменения и допълнения именно в Устройствения правилник на МО. Предлагат се изменения в наименования и състав на дирекции, във функциите им, както и премахване самостоятелността на два отдела.
-
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5029 |20.03.2015 Приеха промените в Закона за отбраната и въоръжените сили . 18| 4682 |06.02.2015 Борисов уволни зам.-министъра на туризма . 25| 4608 |24.12.2014 БСП обмисля да иска оставка на министъра на образованието и науката . 8| 4279 |22.12.2014 ВСС се заяде с министъра на правосъдието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads