Реклама / Ads
10| 5863 |27.04.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Овчаров: Стойнев не представляваше БСП в кабинета на Орешарски

.
Румен Овчаров
Драгомир Стойнев не представляваше БСП в правителството на Орешарски и не изпълняваше задачите на БСП. Очакваме отговор по въпроса от Станишев. Не че не се сещаме на кой. Ако не го получа, ще има основание да го кажа. Това заяви в "Лице в лице" Румен Овчаров от БСП.
 
Първата груба грешка бе, че Станишев направи кабинета на Орешарски изпълнител  на интересите на Делян Пеевски и Цветан Василев. Станахме изпълнител на интересите на една друга политическа партия - ДПС. И ако се правим на интересни и че не е никой виновен, със сигурност на следващите избори ще имаме 100 000 гласа, добави той.

Овчаров каза, че не е вярна информацията, че е подкрепил атаката срещу Драгомир Стойнев. Просто се включих в разговорите за това, какво се случи в правителството на Орешарски и кой определяше състава му, как се водеше енергийната политика, как се провали Южен поток", добави той.

Няма съгласувана атака срещу Стойнев. Той не се съобразяваше със Съвета по енергетика, чийто председател бе Явор Куюмджиев - нито с таксите за ВЕИ-тата, нито за Уеснигхаус, нито за кадровите промени. Явор каза, че на последните пет заседания на ВС той  не е идвал. Това бе другият му аргумент . Никой не казва, защо сме се провалили в областта. Добре сме си, консолидираме се. Хората не искат да мънкаме,  а да се каже какви успехи за постигнати, посочи Овчаров.

Овчаров кочентира и отношенията си с Яне Янев, съветник на премиера. Янев трябва да благодари на съдийката, че намали глобата от 50 000 на 10 000, каза той. Овчаров осъди Янев за това, че го е оклеветил. Лидерът на РЗС обаче твърди, че мотивите на присъдата му са подписани не от съдията по делото, а от друг. „Той в момента играе една игра на сплашване, на институционализация към следващите съдии“, изтъкна Овчаров. Въпросът е по-сложен, по думите му, а именно „така ли разбира съдебната реформа премиерът, тъй като има такъв съветник като Яне Янев“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 10591 |23.04.2015 Стойнев съветва Лукарски да не продава печелившия НИТИ . 10| 5876 |12.03.2015 Овчаров: Цената на тока от години е по-ниска, вкл. и сега . 14| 4940 |09.12.2014 Драгомир Стойнев: "Южен поток" бе стимул за икономиката ни . 13| 6016 |21.05.2014 Стойнев: 3 поредни месеца имаме положителен икономически растеж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads