Реклама / Ads
8| 4379 |27.04.2015 НОВИНИ

Ненчев се отметна за подкупа, било покана за разговор

.
Нниколай Ненчев
Няма да отговарям на този въпрос, така отговори военният министър Николай Ненчев на питане в "Още от деня" дали помни името на човека, който му е предложил подкуп. Не съм убеден какъв ще е резултатът от прокурорската проверка, но втори път няма да ми предлагат подкуп. Това бе една покана за разговор, добави той.
 
Ако бях седнал на една маса с тези хора, щеше да съм част от една корупционна схема, обясни още Ненчев по повод предложения му подкуп от неизвестни засега хора за ремонта на руските Миг-29 срещу 80 милиона.

Това са пари на български данакоплатци. Вземам решенията си след задълбочени анализи. Но България трябва да скъса зависимостите си от Русия. Ще модернизираме стъпка по стъпка. Ще търсим най-доброто за армията. Така Ненчев отговори на въпрос дали ще купуваме нови самолети.

Това бе един добър ден за българската армия. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев по БНТ, като се похвали с резултатите от Консултативния съвет при президента. Добър ден, но не ви отпуснаха пари, репликира го водещият Димитър Цонев.

Военният министър се похвали, че през 2016 г. военният бюджет ще бъде 1,35% от БВП, за да стигне до 2% през 2025 г.

Отношението към армията е враждебно от определени среди, каза Ненчев и помоли медиите да имат друго отношение към армията, за повече съпричастност и разбиране.

В условия на демокрация няма нещо по-естествено от това да се иска оставка, каза Ненчев в отговор на въпрос за исканата му оставка от Георги Първанов. Ако аз искам забележки към неговия мивнистър Калфин,  не бих постъпил така.Това е въпрос на ценностна система, допълни той.

В анкетата на предаването само 12% от запитаните отговорят, че българската армия е боеспособна.

На въпрос ще подкрепи ли предложението на Калфин възрастта за пенсиониране на военните да достигне 55 години, Ненчев посочи: „На крачка сме да имаме две добри новини“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 4784 |27.04.2015 Ненчев инат: Няма да си подам оставката . 40| 7849 |23.04.2015 В окото на Фрог: Ненчев реже военното разузнаване със 151 души . 21| 4723 |22.04.2015 Ненчев: Явно, че дразним с евроатлантическата си политика . 7| 4492 |21.04.2015 Ненчев: Победата над нацизма струва неизчислими човешки жертви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads