Реклама / Ads
32| 14460 |28.04.2015 ГЛАСЪТ

Никой не разследва убийства, прокурори строят хотели в чужбина

.
В България всичко тръгва от общинско ниво - от местния кмет, от местния шеф на полицията, от местния прокурор. Те са нещо като организирана престъпна група, която тероризира населението. Така е и на областно ниво, и после на централно. Нито убийстава се разследват, нито има деклариране на фалшиви имоти. Как прокурори имат хотели в чужбина от една заплата? Не мисля, че се демонстрира воля, прави се имитация.
 
Натискът от Европейския съюз, който се оказва върху страната и особено нещата, които се случват в съседна Румъния, изнервят и нашите политически играчи, и съдебните власти и прокурорските власти. За 25 години нищо не се случва, но трябва да се покаже нещо. И неслучайно в последно време има гръмки  акции по отношение на кметове, по различни коридори за цигари, за КАТ Пловдив и др.

Това, което се случва с казуса "Христо Бисеров", е имитация на действие. Запорирането на имуществото му заради неплатени данъци е отклонение от действителната ситуация. Така няма да потърсим отговорност на хората, които провалиха прехода. Софийски градски съд запорира имуществото на бившия председател на Народното събрание и доведения му син Ивайло Главников. Общата стойност е 1,55 млн. лв, като от тях 1,3 млн са на Бисеров. Запорът обаче не е заради произхода на парите и има ли някаква корупция, а заради това, че не са декларирани.

Ако тръгнем по този път – да се търси декларираното, а не дали става дума за корупция, няма да остане нито един политик и човек на отговорен пост в държавата. Винаги ще стигнем до случая "Христо Бисеров", каза Октай и добави, че трябва да се направи проверка на управителя на БНБ Иван Искров и на прокурори на ключови позиции.  И този казус ще приключи като всички други в България, защото няма воля за противодействие на това, което се случва в страната.

Това, което се случва в Пазарджик, ако  няма замесени депутати и политици от София, няма как да се случи.

Имитира се дейност, за да има оправдание пред обществото, видите ли искаме всичко да се разкрие. Всичко до парламентарната комисия е имитация и размиване. Накрая ще се окаже, че милиарди губят българските граждани. Взаимно си правят рекет. Мисля, че всичко ще се потули. Ще има продаване на собствеността. Фирми като "Булгартабак" ще бъдат прехвърлени на подставени лица и приятели около Москва. В закона една запетайка да сложиш пред думата или зад думата, променя всичко.

Осман Октай пред TV7
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 13580 |10.03.2015 Какво общо има между отказа на прокуратурата да разследва Пеевски и създаването на нов орган срещу високата корупция под ръкводството на Цацаров? . 30| 11321 |13.01.2015 greshka26 . 53| 17611 |15.04.2014 Загадката в Поморие и въпросите, на които никой не отговори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads