Реклама / Ads
21| 7431 |04.05.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Кака Лара за Фрог: Затварят ТВ7 по модела #КОЙ

.
Кака Лара Източник: архив
По моя информация многократно в рамките на месеци, и със сигурност – последните 2 месеца, се правят опит за разплащане по хода на кредита на ТВ7 към КТБ. През това време по всякакъв начин са възпирани тези опити за плащания, коментира пред Фрог нюз телевизионният водещ, част от екипа на ТВ7, Лазара Златарева, известна като Кака Лара.
 
Когато възпрепятстваш по всякакъв начин изплащането на дълг, за да имаш основанието след това да затвориш телевизия, то не виждам логика в това, че ще се разреши проблемът по плащането за една седмица, коментира отсрочката на частния съдебен изпълнител тя. На толкова много неща се нагледахме през последните 10 месеца под всякаква форма, само и само да бъде ограничен и дори спрян ефирът на телевизията, че не вярвам, че ще има добър завършек.

Междувременно имаше многократни запори по сметките, от които ни се изплащат заплатите. После, когато се чу че има гръцки инвеститор, който има интерес от ТВ7, срещнахме се както със създателите на Fox News Channel, така и на други гръцки медии, тогава бяха запорирани акции на телевизията. И тази сделка беше спряна. Последва изключването на News7 от пакета на „Близу”. После и „Булсат ком” спря излъчването, припомни Кака Лара.

Всички са съгласни, че когато някой нещо дължи, трябва да го изплати. Имаш ли дългове, на мига трябва да ги платиш. Но в сряда отново ни беше демонстрирано как действа моделът КОЙ. Ако сменим действащите лица на случилото се и върнем лентата с 10 месеца назад, ще видим, че това е същият модел, по който затвори КТБ. Реакциите – и те същите. „Тая банка е гадна – нека й”. Сега – „Тая телевизия е гадна – нека й”. Но никой не се вгледа в поредицата нарушени закони и процедури.

Преди 10 месеца никой не попита – има ли пари в тази банка, та да се фалира? И към датата на нейното затваряне тя дали не беше достатъчно добре, че да продължи? И днес никой не се интересува има ли логика, чисто законова, в отсъствието на временния синдик, чиято задача е именно да стопанисва техниката, да пристига съдия-изпълнител да я конфискува. Нарушени са куп процедури, възмущава се журналистът.

Тази техника първо трябва да бъде описана. Защото списъкът, който размяташе съдия – изпълнителят и една руса девойка, е списък, но не и опис. По него именно трябва да се направи опис. Тогава описаната техника започва да се стопанисва под надзора на синдик, да не би имуществото, което се води на КТБ, да не бъде увредено. Чак когато имуществото бъде обявено на търг и продадено, идва редът на съдия-изпълнител, който го конфискува. Това е нещо, с което не бях наясно, но ни беше обяснено от специалисти – юристи, призна водещата.

Никой не се занима и с въпроса, с кого си говореше въпросната дама по телефона. Кой е този, който даваше наставленията. Защо описваш някаква техника, пък ти трябва сървъра. И някаква жена съвсем откровено ни в клин, ни в ръкав ти казва не ви ща техниката, идвам да спра телевизията.

Ако това беше филм, щяхме да си кажем – тези идиоти не са си написали много добре сценария. А по повод съмненията в публичното пространство, че това са опити за вдигане на рейтинга на телевизията, Кака Лара каза, че ако е така, те са изпуснали множество други поводи за това.

ТВ7 все още не разполага с такава сила, че да мобилизира 100 полицайчета за статисти. Искрено се надявам обаче това да не е нечий сценарий, който да е използвал мен и колегите ми като статисти. Защото ние, както и всички медии, бяхме използвани за трибуна за „Костинброд”. Тогава Бареков връхлетя в студиото на предаването „Нюзрум”, за да направи „голямото разкритие”, но то бе отразено от всички медии.

Надявам се, че не сме в нечий сценарий, в какъвто бяхме по времето на „Костинброд”, за който след време да ме е срам, както ме е срам за „Костинброд” и за всичко останало, завърши Кака Лара.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8087 |28.04.2015 Адв. Стоянов за Фрог: Осъдих кмета на Пазарджик за „идиот” и „щурчо” . 21| 7418 |21.04.2015 Адв. Хаджигенов за Фрог: В НС е пълно с разбойници, Пеевски се брани със съветници . 7| 5774 |16.04.2015 Бащата на Паола за Фрог: Вещи лица прикриват убиеца на „България” . 5| 6272 |15.04.2015 Менков за Фрог: Квестори и синдици с едни и същи адвокати за КТБ, крият истината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads