Реклама / Ads
16| 5147 |05.05.2015 АКТУАЛНО

Куцкова: Няма да падна на нивото на Ясен Тодоров

.
Съдия Нели Куцкова Източник: Булфото
Категорично не се чувствам като разединител в съдебната система. Ако се съди по начина на гласуване, по-скоро трябва да се чувствам като обединител.
 
Така съдия Нели Куцкова коментира пред БНТ думите от вчера на председателят на етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров. Колкото и нелепо да ми звучат, той бе единственият, който заяви доводите си защо гласува против мен.

Интересно е, че получих подкрепа, а после от Висшия съдебен съвет гласуваха "въздържал се". Аз съм била член на ВСС, но никога не съм гласувала "въздържал се". Според мен има интерес да не се избира председател на САС или по-скоро колеги да са изпълнявали нечии заръки да не бъда избрана аз. Много трудно мога да обясня какво се е случило, защото всичко на което мога да се позова са слухове.

Много отдавна се обсъжда въпросът с тайното гласуване във ВСС. В Конституцията е записано, че гласуването трябва да бъде тайно и това трудно ще се промени. Една единствена мярка или една промяна трудно ще решат промените в съдебната система. Трябват много промени и стъпка по стъпка да се реформират нещата, смята Куцкова.

Първо трябва да се променят правилата, по които се избира ВСС. Аз виждам голяма съпротива в Народното събрание. Всички подкрепиха проекта за реформа в съдебната система на правосъдния министър, но после взеха да излагат доводи срещу него. Има няколко случки, които будят съмнения за някакво задкулисие във ВСС.

Аз съм далеч от мисълта, че ВСС винаги си върши лошо работата. Няма да падна на нивото на Ясен Тодоров, може да звучи високомерно това. Прочетох от части неговото изказване, но то е като попара за мен. Трябва ми високо интелектуално усилие, за да му разбера думите, заяви Куцкова. Той твърди, че съм политически обвързана, но аз бях член на ВСС от квотата на съдиите, а той е член от квотата на "Атака". Отдавна не съм споменавала мъжко име толкова често, пошегува се Куцкова.

От години има слухове в СГС, че има съдии, които вземат пари, но това е много сложно за доказване. Мъчно ми е, че разследването срещу Ченалова дойде от френския посланик. Колегията от много време зове за проверка как се разпределят делата и нищо не се правеше. Чак когато френският посланик се намеси, започна проверка.

Политиците държат ключа към съдебната система, отговори на въпрос съдията. Те могат да отворят вратата, за да се проветри системата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5118 |14.04.2015 В. Радев: Специалистите в Иганово ги няма; 300 цигани са били назначени . 3| 4966 |09.03.2015 Адв. Симеонов: Връщането на Цв. Василев няма да стане утре . 69| 15014 |04.03.2015 Оля Ал-Ахмед: Немцов нямаше цип нито на устата, нито на панталоните . 1| 5254 |02.03.2015 Университети няма да пипат таксите си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads