Реклама / Ads
16| 4906 |05.05.2015 АКТУАЛНО

Синдиците на КТБ не искат парите на TV7, а сървърите

.
Синдиците на КТБ са отхвърлили предложението на TV7, направено днес, 5 май, за погасяване на целия размер на задълженията на телевизията до края на месеца и внасяне на част от сумата до края на следващата седмица.
 

Това става ясно от отворено писмо до премиера Борисов на изпълнителния директор на TV7 Кирил Благоев.

 

Заедно с отказаq синдиците на КТБ заявили, че на 7 май съдия-изпълнител ще пристъпи към изземването на техниката, която е обезпечение по кредита.

 

"Единственият извод, който е възможен, е, че синдиците не се интересуват от погасяването на дълговете на TV 7, а от нейното спиране. Това не е поведение на банка, а на репресивен апарат", коментират от телевизията.

 

Те предлагат и друго - ако намерението на синдиците за изземване на техниката е непреодолимо - тя да бъде описана и оставена на отговорно пазене в сградата на телевизията до края на май, срок, в който се поема ангажимент дългът да бъде изплатен.

 

Ако желанието на КТБ е техниката непременно да бъде изнесена от телевизията, от TV7 декларират готовност сами да я опаковат по опис и да я доставят на посочен от синдиците адрес.

 

За това обаче са необходими дни, така ще предотвратим повторението на грозните сцени от 29-ти април, изтъкват от телевизията.

 

Те настояват, също така, сървърът - „сърцето на телевизията", да бъде в тяхно разпореждане до копирането на информацията, на която той е носител и която е собственост на телевизията.

 

Европейските директиви изрично разпореждат да не се вреди допълнително на длъжника. Вярваме, че България като страна-членка на ЕС е демократична и цивилизована държава, се посочва още в отвореното писмо до премиера.

 

В заключение от телевизията призовават Борисов да предотврати конфискация на интелектуална собственост.

 

Името на тази конфискация е „кражба". Ние категорично заявяваме, че сме готови да изплатим задълженията си към банката и към Фонда, стига да ни се даде реална възможност за това, декларират от ТV7.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 7839 |16.03.2015 "Алфа Рисърч": Българите искат Русия без Путин . 12| 9661 |17.01.2015 Продължението на сагата с парите на вложителите в КТБ АД. . 58| 22203 |07.01.2015 Политици мафиоти натискат Гриша Ганчев, искат "Петрол" . 12| 7564 |28.10.2014 Банкери искат реприватизация за сметка на КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads