Реклама / Ads
32| 6317 |07.05.2015 НОВИНИ

Сакскобургготски: Връщането ми в политиката са митове и фантазии

.
Симеон Сакскобургготски
Никой не говори за връщането на царя. Това са феноменални митове и фантазии. Идеите за мое завръщане в политиката не е в сферата на реалното. Виждате на каква възраст съм. Ролята ми в момента е друга. Искам да работя и да помагам на обществото, а не да създавам скандали. Каузата ми е България и това е така, още от както съм се родил, категоричен е Симеон Сакскобургготски.
 
Светия синод е независим орган. Никога не съм застрашавал републиката. Мисля, че съм го доказал по времето, когато бях министър-председател. За създаването на скандали винаги има доброволци, но аз съм свикнал и не мисля да им обръщам внимание,  каза в интервю за БНТ Симеон Сакскобургготски.

Решението беше на църквата. Не трябва да търсим някакви интерпретации. Църквата е институция с повече от 1000 години история. Вярата е нещо, което е много важно. Тук е много по-развита тенденцията да се търсят скандалите, повтори бившият премиер.

Винаги съм бил на разположение. Набрал съм много опит и ме познават навсякъде. Тези качества могат да се използват от страната. Санкциите срещу Русия са въпрос на прагматизъм. България трябва да си гледа интересите. Трябва да търсим ролята на България, с която да помогнем и да допринесем с нещо към световната политика. Аз съм против санкциите, но е смешно да се твърди, че моята позиция е саботаж. Аз си изказвам мнението. Срещу мен се пускат умишлено слухове. Поредният е, че ще присъствам на парада в Москва за 9 май. Никога не съм бил канен, нито преди, нито сега. Трябва да спрем темата за русофили и русофоби. Трябва да отворим темата за българофилството, каза още Царя.

Не съм енергиен експерт, но познанията ми икономика ми казват, че колкото повече тръби минават през една страна, толкова по-интересна е тя в международен план, коментира той темата за "Южен поток". Въпреки възрастта си, все още съм доста зает. Нямам време за странични контакти. Бойко Борисов не ме е търсил за съвет. Винаги се радвам, когато се видим. Сега в Плиска си поговорихме, защото не го бяхме правили отдавана. Има много по-полезни неща от това да се разпространяват неверни информации и слухове. Коалиционното управление винаги е по-полезно и по-здравословно за една страна. Гражданите също трябва да положат усилия, за да вървят нещата, а не само да чакат да дойде нещо отгоре. Трябва да се оглеждаме и да видим дадени проблеми, как са били решени в другите страни, препоръча Сакскобургготски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 9709 |13.04.2015 Мира Радева: Отвратена смених политиката с ресторантьорство . 10| 7027 |12.04.2015 Й. Ибрахимова: Отказвала съм на Желев и Доган за политиката . 6| 4634 |09.04.2015 Хр. Иванов: БГ-политиката-игра на табуретки, а не на тронове . 10| 4096 |25.03.2015 Карадайъ в декларация: 1 плюс 1 в политиката не е равно на 2

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads