Реклама / Ads
112| 27861 |17.05.2015 ГЛАСЪТ

Играта на олигарси и олигофрени ще завърши както обикновено - зле

.
Моци гледа и не вярва на очите си... Източник: Булфото
Всичко започна, когато Домусчиев купи "Лудогорец". Беше хубаво известно време, но вече се вижда краят. Кръщаването на сектор на името на Моци и присъствието на премиер и министри на милото тържество е ясен знак за това. Справка - откриването на завода за китайски автомобили в Ловеч. Играта е на любимци, плащачи и събирачи. Сложна и опасна игра. Винаги с лош край.
 
Наблюдаващият законите на Мърфи Ренар казва: Има моменти, в които ви върви по вода. Не се отчайвайте - ще преминат.

Правителствата по света падат заради стачки, кризи, протести, арабска пролет или корупционни скандали. Понякога ги разклащат и секс компромати. У нас - когато реши мафията. В немалко случаи тя ги сформира, а когато спрат да й вършат работа - ги сваля.

След кратката полит-просвета с крими елементи - малко химия.

Метамфетаминът е препарат от групата на фенилалкиламините. Той е синтетичен наркотик, който се приема перорално и притежава психостимулиращо действие. Към метамфетамина се развива непреодолима зависимост и приемащите го получават силни психически разстройства- слабоумие, параноидни явления, двигателни разстройства и други. При приемане предизвиква рязък прилив на сили, еуфория, непрекъснат поток от мисли, бързо заменящи се една с друга, пълно отсъствие на апетит.

У нас метамфетамини се произвеждат в нелегални лаборатории, фармацевтични цехове, дори в селски сайванти. Производството е незаконно. Възможно е само под "чадъра" на политици, управляващи и държавни институции. Това го знае всяко дете. Не го знаят само прокуртурата, ДАНС и ГДБОП.

 

Продуктите за производство са леснодостъпни. Със съставки за 1000 долара се произвежда метамфетимини за поне 20 000 долара.

 

Психичните ефекти са еуфория, тревожност, повишено либидо, бодрост, самочувствие, самоувереност, раздразнителност, агресия, психосоматични заболявания, психомоторна възбуда, високомерие, прекалено чувство на сила и непобедимост, повтарящи се и обсесивно поведение, параноя, и с хроничните и/или високи дози амфетамин могат да доведът до до психоза.

 

Употребата на метамфетамини може да доведе до смърт.

 

Толкова по темата химия.

 

По темата мафия: бизнесът с дрога също понякога води до смърт.

 

Ако намесим и закона.... Ама защо да го намесваме. Ако премиерът искаше законът да е водещ, в хеликоптера за Разград щеше да лети и главният прокурор Цацаров. Но не летя. Без него още по-лесно се официализираха някои неща...

 

Да караме нататък.

В Бразилия има стадион, който носи името на Мануел Гаринча. Гениалният футболист умира през 1983 г. , а стадионът е кръстен на негово име 30 години по-късно. С указ на президента.

В някакво бразилско градче местните нарекли своя стадион "Кралят Пеле". Май неофициално.

 

По времето на социализма в Съветския съюз е имало над 20 стадиона, кръстени на Ленин - вождът на Октомврийската революция. Но и там това става след като Владимир Улянов умира през 1924 г.

 

Обаче няма стадион на името на Марадона. Няма дори сектор, кръстен на него. Нито на Боби Чарлтън, Еузебио, Кройф, Бекенбауер, Алфредо ди Стефано... Мегазвездите Роналдо и Меси също изостават в това отношение. Но не и Моци. Не и Разград. 

 

Моци е румънски футболист, играч на "Лудогорец". Собственик на клуба е бизнесменът Кирил Домусчиев. Той може да нареди и на Моци ще издигнат паметник. А ако Моци нещо се издъни и покаже среден пръст на Домусчиев, афектиран за нещо си, което често му се случва, ще го изхвърлят оттатък Дунав. Тогава няколко министри, начело с премиера, ще долетят да прекръсят сектора на някой нов любимец.

 

Пробвайте да поставите Козмин Моци до Пеле, Марадона, Кройф, Марко ван Бастен, Стоичков, Бербатов и още поне 200 като тях. Надявам се, че вече сте си изяснили значението на думата олигофрен.

 

Понятието е въведено в медицината от Хипократ и означава малоумие. Според степента на психичното смущение олигофрениите се разделят на три степени: идиотия, имбецилност, дебилност.

 

Собственикът на Лудогорец и председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев онзи ден си изпусна нервите. Той няколко пъти нарече репортера на бТВ Димитър Тасев "олигофрен".

 

"Ти говориш някакви глупости. Искаш ли да прегледаме видеоматериалите? Или си олигофрен или не знам... Къде ги видя тези празни места? Айде обясни ми. Искаш ли да ти покажа – има турникети, има касови апарати - да ти покаже г-н Горанов, финансовия министър колко места сме продали? Така че недей да говориш глупости. С олигофрени не ми се говори. Повече не искам да те виждам и да говоря с тебе... Изчезвай! С олигофрени не искам да говоря".

 

Това каза Домусчиев. По-късно от щаба му изпратиха извинение до бТВ, в което олигархът-слънце се извинява и оправдава постъпката си с емоционалността на момента. В речника му нямало такива думи. В речника? - би попитал изненадан всеки, завършил 8-и клас.

 

Изводите всеки сам ще си направи. Дано и индустриалците от КРИБ. Ако искат и ако им стиска.

 

По-интересни са някои въпроси, които репортерите не зададоха нито на Домусчиев, нито на премиера Борисов.

1. Кое е по-добре: да откриеш сектор "Моци" или завод за полупроводници?

2. Защо министрите Владислав Горанов и Лиляна Павлова изглеждаха толкова щастливи до Борисов и Домусчиев?

3. Колко годишно е уискито, което си пият по комшийски финансовият министър Горанов и Домусчиев?

4. Какъв е свеовният рекорд по гражданско търпение?

5. Кое е по-опасно за здравето: олигофренията или олигархията?

6. Ще си купите ли фланелка на "Лудогорец", ако ви посъветва Бойко Борисов?

7. Роналдо от "Реал" дари 5 млн евро на пострадалите от земетресението в Непал. На кого и за какво бихте дарили 5 млн ако ги нямахте?

"Нямахте" не е грешка. И в бюджета няма, ама на някои даряват.

8. Ще гласуват ли феновете на "Лудогорец" за Партията на прогреса в Бурунди на местните избори, ако Домусчиев ги помоли?

9. Чувал ли е Домусчиев слухове, какво се случва с тези, които в един момент откажат или спират да плащат?

 

Един съвет: да провери в речника си дали случайно там се намират думички като "зависимост", "мафия", "корупция", "престъпление", "възмездие" и "обвързаност". Ако ги няма, да ги набави. Ще му потрябват. 

 

В "Принцът и просякът" на Марк Твен има такъв епизод:

- Говори спокойно, моето момче! - успокои го кралят. - За какво ти трябва държавният печат на Англия?

- Да троша орехи! - смутено отвърна Том.


Питанка: Има ли достатъчно държавни печати у нас за всички олигофрени и олигарси, които искат нещо да трошат?   

Отговор: Зависи кой пита, кои са олигофрените и олигарсите, колко дават, какво точно ще трошат и въобще... ебете си майката!

 

Борис Петков


П.П. Чудите се защо в увода споменах за метамфетамините? А бе вие да не сте олигофрени...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 35800 |15.05.2015 Милионите на депесари и други политици в КТБ - II част . 92| 27713 |13.05.2015 Истината! 500 млн. засмукали фирми на ДПС и Пеевски от КТБ - I част . 30| 13234 |12.05.2015 Македонската Шашма 2015 . 200| 119823 |11.05.2015 Върнах се в България - отново мутри и измислени герои

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads