Реклама / Ads
14| 12432 |19.05.2015 ЪNDERGROUND

АБСУРД! Четири пъти уволняват служител на ДАИ, борел се с корупцията

.
Корупцията в ДАИ е чудовищна, признават от ведомството
Служител на ДАИ е уволнен 4 пъти в рамките на 5 години. Причините са повече от абсурдни-подавал сигнали за корупция. Професионалните перипети на инж. Иво Кръстев са достойни за рекордите на Гинес. Съдбата му е доказателство, че борците за правда трудно оцеляват по нашите ширини. Заради сигналите му са разкрити много престъпни схеми, уволнени са над 30 души, сред които на най-високо ниво.
 
Любопитното е, че всеки път Кръстев се връща на работа с решение на съда. В деня на връщането си, той всеки път отново е гонен. Управниците бягат от него като дявол от тамян. И се чудят как да се саморазправят с него, за да нямат неприятности.

За последно Иво Кръстев вижда с очите си поредната заповед за уволнение на 15 май 2015 година. Тя е разписана от изпълнителния директор на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов. Нещата изглеждат отчайващи, защото Иво е махнат уж заради преструктуриране. За него се застъпва дисидентът Николай Колев-Босия, който на мига праща гневно писмо до премиера Бойко Борисов. В него описва всички заслуги на служителя и заявява, че ако не бъде върнат на работа, отново ще замеря депутатите с яйца и домати. Няколко часа по-късно уволненият е върнат на работа.

Инженерът е в агенцията от 2006 г, като показва най-високи професионални резултатити на вътрешните тестове.  Не може да понесе факта, че негови колеги въртят търговия с книжки, като ги продават на малограмотни и неграмотни хора. Кръстев започва да праща многобройни сигнали до всички институции, включително и ЕК. Среща се и с представители на властта, за да им разкаже за чудовищната търговия с шофьорски книжки. Вместо да получи похвала, го сюрпризират с поредица от уволнения. Първото идва на 21.1.2010 г. Поводът е, че изнася информация за корупция в Агенцията чрез продажба на шофьорски книжки и шофьорски изпити на неграмотни, слабограмотни и негодни за водачи на МПС. По това време министър е Александър Цветков-бивш заместник-кмет по транспорта на Софийската община по време на кметуването на Бойко Борисов. Негов заместник е Ивайло Московски.

След изхвърлянето на Цветков през 2011 г. го наследява именно Московски. Съдът възстановява инж. Кръстев на работа на 6 март 2012 г. Същият ден той отново е уволнен по същите причини, които съдът е приел за нелегитимни. Инж. Кръстев отново печели делото и е възстановен отново на работа на 6 юни 2013 г. В рамките на една минута той е уволнен за трети път. Този път по разпореждане насегашният министър на транспорта Ивайло Московски на арестувания за корупция Валентин Божков.  Съдът отново го възстановява на 6 август 2014 г. Негови колеги са категорични: Грехът му е че отказва да влезе в схемата за корупция”.

Ето какво написа Босия в Интернет по повод последното уволнение на Иво Кръстев:

Дами и господа народни представители,

Така не може да продължава и ден повече. Ние сме Парламентарна република и вие сте управленците на страната и вие носите отговорност и за изпълнителната власт. С каква съвест си лягате всяка вечер, знаейки, че през деня водачите-убийци са убили и ранили български граждани по пътищата и улиците поради ниската си квалификация и закупените си изпити и книжки? Не ви питам дали си представяте как един такъв шофьор сгазва вашите деца, близки и приятели на пешеходната пътека, на тротоара или където и да е. Ако си давахте сметка за това досега хиляда пъти щяхте да натирите истинските виновници за тези убийства. Но, незнайно защо, не го правите.

Заявявам ви, че ако не вземете незабавни мерки, в най-скоро време ще се въоръжа с развалени домати и яйца, ще събера приятели и съмишленици и тогава вие ще разберете как се гонят от работа честни и лоялни на закона държавни служители и как се избиват безотговорно български граждани, включително и деца. Доматите и яйцата няма да бъдат хвърляни по сградата, а по вас. Не забравяйте това!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 15170 |18.05.2015 За първи път! Автоинструктор разкрива корупцията в ДАИ . 68| 18603 |17.05.2015 Милионерът-слънце Домусчиев си изпусна нервите, нарече олигофрен човек на бТВ . 11| 10199 |13.05.2015 Разследващи пред Фрог: Спуснаха депеша "Червеи" да се смачка . 28| 406 |12.05.2010 грешка 5011

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads