Реклама / Ads
57| 10001 |20.05.2015 НОВИНИ

БОМБА! България "сака да jа анексира Источна Македония"

.
Невероятно твърдение четем в infomax.mk, която пък се позовава на анализ на Спутник.ру. Под гръмкото заглавие, изписано с главни букви, подобно на някакъв налуден меморандум, изданието твърди: БУГАРИЈА САКА ДА ЈА АНЕКСИРА ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА: Бугарите трупаат војска на границата, го користат Заев да направи дестабилизација!
 
Няма да интервенираме в това заглавие, "превеждайки" го, подобно на някои медии, на книжовен български език, защото то е пределно ясно за всички, независимо че е на скопската норма.

Не можем да отминем  обаче дълбоко неверните и манипулативни твърдения в текста за това, че, видите ли, българското решение да изпрати войска на границата с Македония събуждало смущаващи въпроси около нейните (на България - б.р.) истински намерения с оглед на това, че България била последната окупационна сила, която окупирала Македония като "дел од фашистите во Втората Светска Војна." Тук оставяме встрани факта, че въпросните "окупатори", както впоследствие и цар Борис ІІІ, са били френетично посрещани в Македония като освободители с килими от цветя и клонки от напъпали плодни дръвчета. Хиляди македонски българи, избягали преди това в майка България, са се връщали по родните си места в Македония като "окупатори", за да видят семействата си отново... Но това е история, която съседската власт не чете и недолюбва.

Ето впрочем какво пише още във въпросния анализ, неслучайно явил се в Русия и също така неслучайно препубликуван в Македония, чиято "нация" и "език" са изфабрикувани в коминтерновските мозъци: "Бугарија минатата недела најави зајкнување на безбедносните сили и присуството на војската на границата со Македонија со образложение дека по последните случувања во Македонија и терористичкиот напад во Куманово, тие се должни да се заштитат од можни терористички инфлитрации и напади, иако на границата со Македонија на истокот на Македонија никогаш во историјата немало терористички банди од Косово или албански екстремисти – анализира Спутник.ру"

След това анализът преминава и към темата за Јужниот Тек, т.е. Южен поток: "Имено, Бугарија безусловно ги поддржа ЕУ и САД во нивните намери за стопирање на Јужниот Тек а сега ги поддржува и во намерите за стопирање на Турскиот тек, со тоа што тие бараат поддршка за добивање на де-факто делот од источна Македонија врз кој Бугарите тврдат дека положуваат право над таа територија."

А като заговорихме за недалечната история, която в Македония по правило тълкуват превратно, ето и някои архивни снимки от macedonian-library.com:


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5749 |19.05.2015 Градушка удари Благоевград, утре – жълт код за Южна България . 5| 4870 |19.05.2015 "Лукойл" ще инвестира 1,5 млрд. долара в България . 8| 4753 |19.05.2015 Всеки 5 младеж в България - безделник . 2| 4401 |14.05.2015 Всяка четвърта жена е насилвана в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads