Реклама / Ads
13| 4519 |24.05.2015 НОВИНИ

Борисов ще присъства на молебен в църквата "Свети Павел" в Рим

.
Бойко Борисов
Българската делегация, водена от министър-председателя Бойко Борисов присъства на молебен в църквата "Свети Павел" в Рим по повод днешният празник. Храмът е предоставен специално на българската общност преди една година. Днешното богослужение ще бъде отслужено от митрополит Антоний.
 

Българската делегация и специално министър-председателят подариха на храма "Свети Павел" специален подарък - одежди за свещеника и дякона, както и напрестолно евангелие с обков. На него е написана речта на богослужението на български epик. Ето какво каза митрополит Антоний за днешни празник и за символите в него по БНР:

 

Ние се чувстваме радостни в този ден, че можем именно оттук да отправим нашата молитва на славянски език и да се помолим на Светите братя, на Бога, да благослови целия ни народ, за да запазим нашия език, нашата история, нашите традиции и да вървим бодро напред по стъпките на нашите братя Кирил и Методий. Църквата "Св.Апостол и Павел" е древна християнска светиня, защото тук вътре в самата църква има параклис, посветен на Свети Апостол Павел, където се предполага, че това е бил домът на Свети Апостол Павел, който е бил в своите римски окови. Тук е бил първият християнски център, защото мнозина са идвали да слушат неговата проповед. Ние сме щастливи, че можем да ползваме този храм в неделните дни, в съботните дни, когато има големи християнски празници, за да можем да оправим нашата молитва към Бога и пред Свети Апостол Павел.

 

Министър-председателят ще вземе участие и в поклонение пред мощите на Свети Кирил в базиликата "Сан Клементе". Делегацията беше посрещната вчера от папа Франциск в библиотеката на Ватикана. Повече от 10 минути премиерът Борисов разговаря на четири очи с главата на Римокатолическата църква. Последва аудиенция с българските депутати и министъра на културата Вежди Рашидов. Делегацията подари на папата камък от гробницата на Св. Иван Рилски. Аудиенцията е традиционна и с нея се отбелязва ролята на България за съхраняването и развитието на делото на Кирил и Методий, обявени от Светия престол за покровители на Европа. Папа Франциск подари на премиера плакет, изобразяващ Ангел на мира.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 4795 |23.05.2015 Борисов ще целува ръка на папата . 14| 6650 |20.05.2015 Директори пълнят джоба повече от Борисов . 3| 5031 |20.05.2015 Борисов към работници: Пожелавам ви големи заплати . 3| 4572 |20.05.2015 Борисов: Пенсионната реформа не започва и не свършва с нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads