Реклама / Ads
9| 4466 |26.05.2015 НОВИНИ

Борисов размаха пръст: На АМ "Марица" да не хитруват

.
Бойко Борисов
"Подкрепям решението на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да преработи веднага проблемните участъци на магистрала "Тракия". Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.
 
"Подкрепям решението на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова да преработи веднага проблемните участъци на магистрала "Тракия", продължава да пише премиерът.

"Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ми докладва, че при проверката на извършената работа на ЛОТ 2 на АМ "Марица" екипът на Агенция "Пътна инфраструктура", заедно с лабораторията на агенцията, които са направили проби на обекта, съгласно изискванията и наредбите за качество, са установили, че в три малки участъка на този лот има отклонения от нормата за равност. Още снощи бяха вкарани машини за фрезоване, което означава, че се премахва асфалтът изцяло и започва наново асфалтиране в цялостна широчина. Целта ни е цялата магистрала, от 37 км, да отговаря на всички нормативи, показатели и на техническата спецификация", пише още Борисов.

"Категорично заявявам, че няма да допуснем компромиси с качеството на пътните обекти, особено с магистралите! За нас не е самоцел да открием "Марица" на 28 май, за нас е важно да пуснем в експлоатация пътя тогава, когато сме се уверили и сме проверили неговото качество", допълва Борисов.

"Днес изпълнителят ни информира, че вече е фрезовал, изрязал е тези проблемни участъци и започва преасфалтиране и довършителни работи. Надявам се до четвъртък участъкът да бъде изцяло завършен и да бъде пуснат в експлоатация, за да се използва от хората. За втори път ми се налага да развалям готова магистрала. Молбата ми е строителите да спрат да хитруват на дребно, защото ще бъдем безкомпромисни към качеството и ако се наложи, ще отложим въвеждането на ЛОТ 2 в експлоатация", пише още премиерът във Фейсбук.

Радвам се, че Еврокомисията одобри българската програма за развитие на селските райони. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Фейсбук. "България ще получи финансиране на стойност 2,3 млрд. евро. Най-големи притеснения имах за тази програма", е написал още министър-председателят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6292 |26.05.2015 Борисов изхвърли от ГЕРБ мнимия животновъд от Копривщица . 13| 4471 |25.05.2015 Борисов: Правителството ще подкрепя Светия синод . 13| 4519 |24.05.2015 Борисов ще присъства на молебен в църквата "Свети Павел" в Рим . 23| 4795 |23.05.2015 Борисов ще целува ръка на папата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads