Реклама / Ads
21| 4669 |27.05.2015 НОВИНИ

Сидеров: Циганите обичат ГЕРБ повече от ДПС

.
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров
„Циганите обичат ГЕРБ повече от ДПС", заяви лидерът на „Атака" Волен Сидеров в коментар на събитията в Гърмен. С поглед към резултатите от последните парламентарни избори през 2014-та година Сидеров обясни, че съотношението в Гърмен е 3 към 1 за ГЕРБ спрямо ДПС. „Защо гласуват за ГЕРБ? С каква харизма ги очарова г-н Цветанов, който ръководи проекта за ромско включване", поиска да разбере Сидеров.
 
„Когато аз съм писал по темите за циганския въпрос, много от депутатите в тази зала хабер понятие са нямали от този въпрос. Казвам го на майчин език. Защо ме изкушавате, лицемери? Защо говорите за проблеми, които са създадени от вас, като за проблеми, които трябва да бъдат прехвърлени на някоя здрава глава? Защо отричате, че в България се води от години гражданска война?", продължи с въпросите си лидерът на „Атака".

„Драги мои, сладки медени, политически неопитни, в тези общини, за които говорите, знаете ли как гласуват същите тези роми. Чувам г-н Симеонов иска да ги праща в лагери. Представям си тази картина - коалиционният кабинет начело с ГЕРБ изпращат ромите в лагери, а вътрешният министър Румяна Бъчварова с камшик в ръка", развълнува се още повече Сидеров.

Той не пропусна да коментира и поставения от Патриотичния фронт ултиматум, като заяви - „аз не вярвам в напомпаните мускули на ПФ, които сега плашат ГЕРБ. Защото те са пълни със стероиди".

Националистът не е съгласен и с предложенията за събаряне на незаконните постройки на циганите в Гърмен и дори предупреди управляващите: „А сте съборили няколко постройки, а е дошъл чичо Сорос и ви се е скарал", заяви Волен Сидеров.

„Въпросът може да се реши държавнически, а не нацистки. Ама трябва да има първо държава. Единственият начин е скъсване с евроатлантическия колониализъм и изграждане на държава, в която всеки спазва законите", описа решението Сидеров.
„Велик е Путин и перхидроленият пудел е неговият пророк", взе думата уж по начина на водене на заседанието и депутатът от Патриотичния фронт Валентин Касабов. Това обаче ядоса парламентарната шефка Цецка Цачева, която го наказа и отстрани от пленарна зала.

„По какъв член от правилника отстранихте колегата за това, че той е използвал една метафора. По кой член от правилника вие нарушихте правилника?", се опита да го защити и друг „патриот" Димитър Байрактаров, но не получи отговор.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 5121 |22.05.2015 Сидеров: Женя се за Деница . 17| 4545 |08.05.2015 Проф. Вучков: Неграмотни са не само циганите . 64| 4800 |28.04.2015 Сидеров: Искаме референдум да останем ли в НАТО! . 53| 5011 |08.04.2015 Сидеров: Гърците отрекоха колониалния модел на Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads