Реклама / Ads
4| 5392 |27.05.2015 НОВИНИ

Кременлиев от Гърмен за Фрог: Държавата да мери с еднакъв аршин

.
Иван Кременлиев
Иван Кременлиев е един от пострадалите в мелето в Гърмен в края на миналата седмица. Той е и председател на инициативния комитет на протестиращите. „Днес ситуацията тук е нормална”, разказа той за Фрог.
 

„В квартал Кремиковци ние не сме ходили, как е там не знаем, но има полиция, има жендармерия, засилено е тяхното присъствие. На 2-ри юни обаче ще има голям, но подчертавам мирен протест.”

 

За населението в Кремиковци той каза, че там има местни, но има и много пришълци – „откъде ли не: от Пещера, от Пазарджик, от Петрич, от Радомир, от Перник”, изброи Кременлиев. И добави: „Като ги изгонят от техните гета, от техните махали, те идват тук. Защо идват точно тук, не мога да кажа, сигурно тук намират слабото място, слабата брънка от веригата. Дали някой ги е поканил специално, не мога да кажа. Но, що се отнася до нас, нашите протести нямат нищо общо с изборите, както някои се опитват да внушат. Има издадена заповед от 2011 година за събаряне на 124 незаконни жилища. РЗНСК иска да се съборят тези къщи и ние също настояваме държавата да си свърши работата. Нищо друго не искаме. Крайно време е законите да започнат да се прилагат по отношение на всички – както важат за нас, така трябва да важат и за тях, по-ясно няма как да се каже. Държавата е издала някакви заповеди, нека бъдат изпълнени, как така не може да се случи това, попита реторично Кременлиев. ДНСК е държавна институция, нали, продължи с въпросите той.

 

В протестите не сме канили никакви политически лидери, уточни той. И отрече да има присъствие на представители от футболните агитки, но каза, че те са съпричастни с протеста на хората.

 

На въпрос зараснала ли е раната от побоя, Кременлиев каза, че все още не е зараснала. „Удариха ме с камък, по-точно с камъни, защото съм ударенна четири места не само по главата, но и по тялото. В момента се води производство. Истината е, че аз не знам кой ме удари. А и от 200-300 души, които мятаха камъни и тояги по нас, няма как да се види кой е прекият извършител. Има си органи за тази работа, те би трябвало да си я свършат”, изрази надежда Кременлиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5552 |27.05.2015 Гърменци хукнаха за гъби в планината установи проверка . 4| 7878 |27.05.2015 Ахундова за Фрог: Служители в КТБ са били шпионирани и пребърквани . 26| 5869 |27.05.2015 Алгафари защити отритнатите роми в Гърмен . 2| 4662 |26.05.2015 Валери Симеонов за Гърмен: Законно е да минат багерите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads