Реклама / Ads
3| 8489 |28.05.2015 ЪNDERGROUND

Майката на умъртвената Севиля: Дочаках възмездието! Страх ме e от отмъщение!

.
Янка и Антон
След близо 4-годишна съдебна битка убийците на 19-годишната Севиля Райчева Антон Ангелов и Янка Младенова влизат в затвора. Върховният касационен съд потвърди присъдата на Апелативния съд, която отреди на двамата по 10 години стоене зад решетките.
 

„Очаквах да бъде потвърдена присъдата на Янка и Антон от Върховния касационен съд. И Слава Богу, че това се случи! Детето ми е умряло в страшни мъки. Исках обаче двамата да получат по 12 години затвор, но те са получили по 10, защото са били непълнолетни. Колкото и години да им присъдят, няма да ми върнат детенцето!”, сподели пред Фрог нюз майката на умъртвената девойка Мария Хранова.

 

Припомняме, че Севиля беше убита в дома си на 13 май 2011 година в столичния квартал „Люлин” от свои връстници. Девойката беше ръгана с нож 44 пъти и почина от кръвозагуба. Убийството й бе извършено заради 10 г злато.

 

„Янка е много агресивна и гневлива. Тя притесняваше дъщеря ми вкъщи. Държеше се агресивно даже и с мен. Разбрах, че е крала в училище съучениците си. Жалко, че не се обърнах навреме към полицията. Може би щяха да бъдат предотвратени нещата...”, смята майката на Севиля.  

 

Имам съмнения, че дъщеря ми първо е била изнасилена от Антон и след това е била убита. Способен е на това. Той и Янка са имали помагач – Кристиян. Стоял е на вратата и детето ми като е тръгнало да бяга, й е попречил. Съучастникът им също трябва да бъде съден, надява се Хранова.

 

Страх ме, че убийцата на дъщеря ми може да посегне физически на мен и мъжа ми. Тя не осъзнава какво тежко престъпление е извършила спрямо детето ми, така че като нищо може да ми навреди. Приятелят й ме беше заплашвал и аз съм подала жалба за това в 9-то Районно. Псуваше ме по време на съдебните заседания. Той също е опасен, подчертава Хранова.

 

Родителите на другия убиец – Антон- се бориха двамата да бъдат оправдани, а съвсем не се замисляха, че те са жестоки убийци и че трябва да отидат в затвора. Имам чувството, че Антон и Янка вечно ще влачат родителите си по съдилищата.

Трябва да се вземат превантивни мерки за децата да не вършат престъпления още от училище, от детската градина. Докато са малки да се гради тяхната ценностна система, съветва почернената жена.

 

Нейната битка със съда бе най-вече за това да се докаже, че Антон е бил подстрекаван от Янка да извършат зверското престъпление. Хранова бе убедена дори, че „приятелката” на дъщеря й първа е посегнала на детето й. Въпреки нейната категоричност Софийски градски съд оправда тийнейджърката. На втора инстанция обаче бе доказано по категоричен начин, че е съучастничка в убийството. Именно тогава Янка избяга и се укри подобно на Илиян Тодоров, който взе живота на двама младежи. След няколкомесечно издирване обаче престъпницата бе открита, а Илиян още се търси.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 12816 |30.12.2014 Майката на Стоян Балтов: Кокинов е виновен за изчезването, да отиде в затвора . 8| 13234 |02.06.2014 Майката на убитата Севиля пред Фрог: Антон издаде Янка, но скри за ножа . 5| 13221 |16.01.2014 Майката на Съни пред Фрог: Изпитвам отвращение от присъдата на таксиджията . 11| 11690 |19.12.2012 ОЩЕ КЪМ „ИСТОРИЯТА НА ЕДНА СМЪРТНА ПРИСЪДА” Майката Стоянка Делкова, жалбоподател пред Европейския съд по правата на човека, „изчезна”.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads