Реклама / Ads
42| 10865 |29.05.2015 НОВИНИ

Арестуваха Босия пред парламента, замеря депутатите с домати и запъртъци

.
Николай Колев-Босия
Дисидентът Николай Колев-Босия беше арестуван пред репортер на Фрог нюз тази сутрин около 8,30 ч. Полицаи го отведоха в Първо районно в столицата, след като хвърли няколко домати и яйца срещу депутати.
 
Босия застана на входа на НС тази сутрин към 8 часа. Всеки депутат посрещаше с въпроса: „Вие народен представител ли сте?”. След това вадеше от найлоновата си торбичка по едно яйца или домат и запращаше към костюмираните мъже. Те мълчаливо и на прибежки се скриваха в сградата. След 5 минути при него дотича униформен, който му поиска лична карта.

По радиостанцията рапортува за случващото се. За броени минути пред Николай Колев се изправиха двама полицаи, които му пречеха да хвърля. След като се суетиха известно време какво да правят, накрая помолиха Калев да ги придружи. Завряха дисидента за малко в кабинката на полицаите, след което го откараха в районното. Единственият, който обърна внимание на Босия беше Димитър Байрактаров.

Той го посъветва да не прави глупости. Припомни му, че има възможност да казва нещата по медиите. В същото време Николай Колев го попита дали знае, че министерство на транспорта произвежда убийци на пътя, като търгува с шофьорски книжки. Показа му и лист, на който шофьор не може дори да си напише правилно името. 20 000 шофьорски книжки се продават на година у нас. Вас не ви ли притеснява това?, попита протестиращият.  Байрактаров му рече, че той също се бори, но с други средства.

Цяла седмица Николай Колев протестира пред парламента с искане да бъде свален транспортния министър Ивайло Московски. Никой, обаче не обърна внимание на беловласия мъж.

Тази седмица, в интервю за Фрог, Босия разказа за намерението да хвърля домати по народните избраници. От полицията съобщиха, че се разследва какво точно е направил Босия. След това ще се разбере дали ще му повдигнат обвинение за хулиганство или ще му съставят предупредителен протокол.

Вижте развръзката по-късно в съда.



Част от хвърлените яйца и домати. Чистачките светкавично измиха входа, след като мъжът беше арестуван.



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5158 |29.05.2015 Фандъкова: Няма да влизам в предизборни битки, има работа . 55| 5850 |29.05.2015 Нейнски: Трудно взех решението за посланик в Турция, но е предизвикателство . 31| 5304 |28.05.2015 Босия търси съмишленици в хвърлянето на домати срещу депутати . 2| 4940 |28.05.2015 Кораби по "Южен поток" на рейд пред Варна и Бургас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads