Реклама / Ads
5| 4399 |29.05.2015 НОВИНИ

Нинова: При бедствия политиците хукват с гумени ботуши и после нищо

.
Зам.-председателят на БСП Корнелия Нинова
„Последните години се случиха много бедствия в страната. Беше унищожена инфраструктура, домове на хора и земеделска продукция".
 
Това заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова по време на парламентарен контрол към министъра на земеделието и храните Десислава Танева. Според Нинова обикновено като се случи нещо такова всички политици хукват към мястото на събитието, обуват ботуши и демонстрират съпричастност, но само докато седят камерите там. "След това си тръгваме и забравяме за хората и ги оставяме на произвола на съдбата”, допълни народният представител.

Тя попита какво се случва 2 години след Аспарухово, 1 година след Мизия и други места, където е имало бедствия. „Разбираме, че европейски пари, когато и ако дойдат, ще бъдат за пътища, мостове, инфраструктура, но няма да бъдат за имотите и земеделската продукция на хората”, подчерта Нинова. Тя обясни, че в националния бюджет парите са свършили, а и няма механизъм да бъдат дадени на хората за възстановяване на домове и имущества. В тази връзка народният представител зададе серия от въпроси: колко пари има предвидени в бюджета за обезщетение при бедствия и аварии на земеделски производители; колко заявления има подадени, в които области са те, ще платите ли обезщетения и кога ще се случи това - в какви размери и на кого?

По думите на Нинова за претърпените щети през 2014г се изплащат обезщетения едва през 2015г - с една година закъснение. „Ако тези земеделски стопани не са имали собствен ресурс да възстановят стопанствата, те са загубени”, коментира Нинова и попита министър Танева: „Спокойна ли сте за бюджета до края на 2015г и имате ли ресурс до края на годината? Ако не, възнамерявате ли да настоявате ресурсът на фонд „Земеделие” за тези цели да бъде увеличен?”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 4644 |29.05.2015 Нинова: БСП няма да подкрепи промените в Конституцията . 8| 4780 |22.05.2015 Нинова: С разделянето на колегии се цели овладяване на ВСС . 1| 4256 |14.05.2015 Корнелия Нинова: Да се намалят таксите на пенсионните фондове . 6| 4496 |22.04.2015 Само социално слаби ще се подпомагат при бедствия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads