Реклама / Ads
28| 5584 |29.05.2015 АКТУАЛНО

НАП погна журналист заради разследвания за КТБ, настоява ХЕИ да го провери за глисти

.
Националната агенция от приходите (НАП) е започнала серия от проверки срещу разследващия финансов журналист Мирослав Иванов, съобщи самият той на своя блог. Ревизиите са по искане на прокуратурата.п
 
"След прокуратурата и следствието, НАП също се сети за мен. Ще бъда проверяван за получени и дадени "заемни парични средства“ за срок от 5 години. Въпросник от общо 12 точки. Дотук добре, всеки в тази държава трябва да може да бъде проверяван и да няма чадър над себе си. Аз нямам какво да крия и след проверката ще публикувам на блога си резултатите", обяви журналистът.

"За няколко дни станаха общо пет – за всички свързани през тези 5 години под някаква форма с мен лица – юридически и физически, за мен вече ясно, че това не е просто проверка.

Това е поредният акт на тормоз и на държавна репресия, дължащ се единствено на публикациите ми и на позицията ми. Защото каква би била логиката да получа 5 искания от НАП със съвпадащ срок за отговор, освен да бъда "сгърчен“ по административен път", пише журналистът

По думите му няма никаква логика НАП да проверява за разминаване между доходи и притежавано имущество и бивша негова съдружничка, която не притежава никакво имущество.

"Наказателната акция вече обхваща не само мен, но и всички свързани с мен. Случайно ли проверките на регистрирани в София дружества са изпратени в Благоевград – вярвам, защото такава е практиката? Защото съвсем случайно първият опит за натиск към мен - през прокуратурата, дойде седмица след като публикувах схемата на финансирането за приватизацията на "Булгартабак“, пише Мирослав Иванов.

Той припомни, че проверките на НАП са започнали, след като е публикувал материал за това как "тъстът" на Делян Пеевски (члена на ВСС Васил Петров, който е баща на жената, от която Пеевски има дете) е изтеглил парите си от КТБ няколко дни преди банката да затвори. 

"(НАП ме подхвана) Седмица, след като публикувах данни от КТБ как кредит за 300 000 лв., отпуснат на дъщерята на Васил Петров - Зара, жената от която Пеевски има дете, е погасен от майката на Пеевски Ирена Кръстева с пари от спасената с държавни средства Първа инвестиционна банка, съм атакуван брутално от държавната машина", пише Иванов.

Накрая той декларира, че от проверки не се страхува и чака държавата да му прати "ХЕИ да се увери дали нямам глисти".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 20066 |26.05.2015 Адв. Екимджиев за Фрог: Маковей би вкарала Борисов в затвора заради Мишо Бирата . 26| 9570 |30.04.2015 Енчев и Костадинов се хванаха за гушите за обесен сръбски журналист . 16| 5485 |11.03.2015 Затвор грози журналисти, критикуващи властта . 26| 7217 |06.02.2015 А. Славчев пред Фрог: Хора се бесят и получават инфаркти заради бирници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads