Реклама / Ads
12| 5577 |30.05.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Министър Ненчев забрави да награди военноинвалиди за празника им

.
Ветераните уважиха военноинвалидите за разлика от министъра на отбраната
Пореден гаф на военния министър Николай Ненчев.Той нито се яви, нито прати поздравителен адрес, нито се сети да награди някой от военноинвалидите за празника им - 90 години от създаването на Отделение за грижи към военноинвалидите и военнопострадалите в Министерството на войната през 1925 година.
 
Очите му изми началникът на политическия кабинет Илия Налбантов, който каза две-три думи за заслужилите хора и с няколко ръкостискания замаза гафа. Иначе имаше поздравителни адреси от премиера Бойко Борисов и от президента Росен Плевнелиев.Но Ненчев май е друга порода. След като обиди в Унгария военните ветерани, той  си спечели и презрението и на военноинвалидите.

Отделението за грижи към военноинвалидите и военнопострадалите в Министерството на войната е първата социална структура във военното министерство. И е много жалко, че дори социалната дирекция не го припозна като свой празник и не присъства на тържеството.

Благодарение на инициативността на  Председателя на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите ( СВИВП ) мл. лейт. о.з. инж. Петър Велчев участниците спартанци в празника се почувстваха незабравени и почитани. За България те пяха в зала "Тържествена" на ЦВК заедно с представителния ансамбъл на въоръжените сили, Гуна Иванова и Райко Кирилов.

Днес военноинвалидите и военнопострадалите също имат закон. Отдавна, казва председателят на техния съюз, настоявам за среща с министъра на отбраната Николай Ненчев, за да стартираме процедурата за неговото подобряване. От неговите думи стана ясно, че на 11 юни ще се състои дългоочакваното заседание на Консултавния съвет по въпросите на военноинвалидите, военнопострадалите и ветераните от войните, чийто председател е министърът на отбраната. Освен на промени в техния закон, тези които са дали здравето си за защита на родината, се надяват депутатите да намерят възможност за повишаване на военноинвалидните пенсии, когато обсъждат и гласуват предложените от правитеството изменения на Кодекса за социално осигуряване. Едно от исканията им е да получават същата добавка към пенсията, каквато законът е отредил за ветераните от войните.

СВИВП е патриотична, обществена и социална организация, създадена през 1913 г. от пострадали от Балканската и Междусъюзническата войни. В нея членуват военноинвалиди и пострадали от войните и в мирно време. Основна цел на съществуването на организацията е да защитава правата и интересите, както и да помага материално и морално на пострадалите от войните и военноинвалидите.


 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6397 |29.05.2015 Андреев: Не одобрявам помпозността на Ненчев . 13| 7629 |14.05.2015 Министър Москов за Фрог: Не ме интересува д-р Дечев! . 8| 6077 |22.04.2015 БЗНС защитава "хибридната жертва" Ненчев с митинг . 8| 5361 |19.03.2015 ВСС спаси Владимира Янева от дисциплинарка напук на министъра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads