Реклама / Ads
2| 6588 |05.06.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Собствениците на земя живеят на над 100 км от имотите си, средно притежават по 20 дка

.
Според данните на компанията за купуване и наемане на земя „Агрион” средният размер на притежаваните ниви е до 20 дка, като голяма част от собствениците живеят на над 100 км разстояние от земята и на практика не знаят колко струва тя.
 

 Хората не използват този свой актив ефективно, заради ниската й доходност, трудностите при управлението й, както и отдалечеността, което поражда необходимост да се ангажират роднини.  Почти никой не обработва самостоятелно земята си, а всеки пети я е оставил да пустее.  Дори и когато става дума за отдаване на земята,  не всички собственици се занимават лично с договорите и управлението и отново преотстъпват тази отговорност на роднини, които живеят близо до земята .

 

През лятото „Агрион” организира лятна томбола, в която ще раздаде 35 000 лв. През юли един късметлия ще спечели  10 000 лв. Преди това в играта ще бъдат раздадени още 50 награди, всяка от които на стойност 500 лв. Могат да участват всички собственици на земя, които направят безплатна справка колко струва тя в някои от офисите на компанията – общо 26 в цялата страна или в шестте летни щанда на „Агрион” пред станции на Български пощи в столицата – в Дианабад, Надежда 2, Банишора, Люлин 3, Дружба и Младост, съобщиха от българското дружество.

 

 

Освен за наградите, собствениците на ниви ще могат напълно безплатно да се възползват от експертни съвети и от специалното приложение, разработено от компанията. В  т. нар. земеделски калкулатор се попълват имената на собственика и землището, където му се намира земята.  След това алгоритъмът автоматично показва  каква е приблизителната цена на имотите, а служителите на „Агрион” дават вариант как да се спечели от нея.  „Анализът ни за пазара сочи,  че хората не знаят какви са условията по договорите за наем и какво реално се случва със земята им. С нашите услуги обаче те вече могат да управляват нивите си дори от разстояние, без да е нужно да въвличат роднини. Надяваме се с професионалната си верига от офиси, познания за пазара и възможността да проверят за минути колко могат да спечелят от земята си да повишим  активността  по отношение на сделките с поземлени активи”,  допълниха експертите на компанията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5801 |18.05.2015 Лошото време свали цената на земята . 11| 8755 |23.04.2015 „Агрион” урежда продажбата на земя от разстояние . 4| 5734 |23.03.2015 Наводнения и опасения за слаба реколта дърпат пазара на земя надолу . 3| 6591 |11.02.2015 100 лв. / дка глоба за офшорните компании собственици на земеделска земя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads