Реклама / Ads
0| 22338 |08.12.2008 __

"Кастело ди Сан Марино" - новото средиземноморско бижу в Бояна

.
За да се почувствате като в Сан Марино, не е необходимо да пътувате до Апенините; достатъчно е да стигнете до Бояна. В изискано заведение, открито днес, се предлага цялата гама от средиземноморска кулинария.
 

Едновременно изискано и много уютно заведение в полите на Витоша беше открито днес в София. Неговият собственик, почетният консул на република Сан Марино у нас, Младен Мутафчийски, обяви, че новото „Кастело ди Сан Марино” всъщност представлява своеобразна реплика на подобно прочуто заведение в малката европейска държава. Голяма крепост сред планините – това е и една от най–разпространените асоциации за Сан Марино – най-старата държава в Европа и третата най-малка след Ватикана и Монако.

xotel_san_marino_2.jpg xotel_san_marino_3.jpg

"Оригиналът, от който черпих идеи, е един замък на алебардата, там алебардата е национално оръжие, даже е залегнала в герба им. Легендата е, че в Сан Марино най-могъщите антеи на всички времена са посяли огромни камъни в една от най-богатите провинции на Италия - "Емилия Романа". Сан Марино е съвсем малка държава с 25 хил. жители и малка площ, но с много култура", разказа за Frognews.bg Мутафчийски.

Вътрешното пространство на „Кастело ди Сан Марино” с двата си етажа е умело съчетание от традиционната българска къща с най–типичните й битови предмети и вплетени в тях медитерански интериорни цитати. Кухнята на новото заведение пък предлага истинско кулинарно пътешествие из разнообразните и вкусни средиземноморски ястия, на които ценителите ще се наслаждават в дискретна обстановка. Откриването уважиха приятели и партньори на бизнесмена, а в присъствието на архимандрит новото архитектурно бижу на Бояна беше осветено и в духа на канона.

Специално за събитието пристигна столичният кмет Бойко Борисов, който отправи лаконичното, но сърдечно пожелание: „Да сте живи и здрави, бизнесът да ви върви и късмет”.

Сред гостите бяха забелязани депутатът от БСП и бивш министър на правосъдието от кабинета "Виденов" Младен Червеняков, икономистът и бивш депутат от СДС в 36-ото народно събрание Асен Мичковски, кметът на район Витоша Любен Петров, представители на родния бизнес като Николай Галчев, управител на "Галчев Инженеринг Груп", Малина Стратиева - изп. директор на "Слънчев бряг" АД, Диляна Георгиева, управител на Hild България, както и дипломатът от кариерата и бивш извънреден и пълномощен посланик на Р България в Рим Никола Калудов.

Именно той беше удостоен заради дипломатическите си заслуги с почетния орден на „света Агата” от името на Държавния конгрес, който представлява правителството на Сан Марино. В качеството си на почетен консул на средиземноморската република у нас, домакинът Младен Мутафчийски връчи отличието по време на церемонията. Специално за Frognews.bg г–н Калудов отбеляза, че Сан Марино не е само екзотика, а е и икономика, финанси и туризъм, така че място като новооткритото ще бъде един кът от Сан Марино, чрез който да се усети духът на тази страна.

xotel_san_marino_1.jpg xotel_san_marino_6.jpg xotel_san_marino_7.jpg xotel_san_marino_8.jpg xotel_san_marino.jpg xotel_san_marino_4.jpg xotel_san_marino_9.jpg xotel_san_marino_10.jpg снимки Вяра Йовева

 

 Всъщност за някои неща може да се разкаже, други обаче трябва да видят и вкусят. „Кастело ди Сан Марино” е от вторите, при това широко отворил врати за своите гости! Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6505 |27.11.2008 Алианц награди трима художници с по 4 хил. лв. на конкурсна изложба . 0| 7150 |25.11.2008 Творци от цялата страна участват в изложба-конкурс на Алианц . 0| 7432 |21.11.2008 Винпром Пещера с нови производствени мощности . 0| 3946 |13.11.2008 Българската PR агенция Active Group стана член на CommWorld

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads