Реклама / Ads
2| 5271 |15.06.2015 НОВИНИ

Разпитват жената на една от жертвите на „Килърите”

.
През цялото време "Килърите" се забавляваха в залата, надявайки се, че ще им се размине
Съпругата на една от жертвите на групата за мокри поръчки „Килърите” ще бъде разпитана наново по искане на ВКС. Това стана ясно днес, след като висшите магистрати официално оповестиха присъдите срещу бандата.
 

Както вече Фрог първи писа, по една част от обвинението ВКС прати Петър Стоянов- Сумиста и хората му за дълго зад решетките. По другата част от обвинението, свързана с убийството на адвокат Петър Лупов и Румен Рачев, предстои да бъдат разпитани няколко човека. Съдът е отчел, че при първите им разпити в съдебната зала е присъствал само резервния защитник Георги Иванов. Сега препитването ще се повтори, като на него ще бъдат и наетите от членовете на престъпната група адвокати.

Един от разпитваните ще е съпругата на Петър Лупов-Аринка. Другите, които трябва да се явят отново в съда са адвокат Пламен Луков и Николай Стойнев.

През март 2012 г. 57-годишната Аринка Лупова разказа в съда за побоя над мъжа си и палежа на колата им, както и за деня на убийството. Сред документите на семейството тя е намерила дискета, оставена от съпруга й, в която е направил изявление по казуса „Тракия банк“, взаимоотношениета между акционерите и работатата му по съдебните дела, водени по случая.

 

Лупова разказа тогава, че в следствие на побоя с метален прът мъжът й има 18 шева по главата и отрязан палец. Свидетелката обясни, че е настоявала полицията да вземе окървавената риза на съпруга й, за да се направи изследване на ДНК, но не знае да има такова. В полицията Лупов е гледал записи от камери на банки, намиращи се до офиса му, и е посочил своя нападател, но производството е прекратено, а записите са определени като неясни. „Преминавахме от шок в шок”, заяви в съдебната зала Лупова по повод палежа на колата, от която слезли минути преди взрива. След тези инциденти Лупов се страхувал за живота си, не ходел никъде сам, не влизал в асансьори и мазета, но в деня на убийството отишъл сам до гаража, където е застрелян.

 

Лупова заяви тогава  пред съда, че не е запозната с делата на мъжа си, но знае че е работил по казуса „Тракия банк“. В началото на 2007 г. споделил с нея, че спира да отстоява общата кауза на акционерите, защото искали от него неразумни неща. Лупов започнал да защитава правата на групата акционери от Пловдив, което довело до влошаване взаимоотношенията с Вълев. По настояване на бизнесмена данъчните са направили две подробни ревизии на адвоката, тъй като Вълев твърдял, че му е дал 40 000 лв. без документ и Лупов му ги дължи. Ревизиите не са установили, че от сметки на Вълев са излизали такива пари, нито за такива приходи на адвоката. „Не дължа на никого нищо,” е заявил Лупов пред съпругата си. Тя го определя като твърд, дисциплиниран мъж, с авторитет в града. Женени са от 1982 г., имат две деца.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5641 |06.06.2015 Дучето: Тия, дето ни докараха дотук, в затвора! И една картечница! . 0| 5059 |03.06.2015 Разпитват гимназисти заради убития Георги, упрекват близнаци . 14| 10271 |03.06.2015 СКАНДАЛ! БГ джебчии превели 49 млн. лв. от Англия само за една година . 2| 4673 |03.06.2015 Поредна кражба на масло остави 500 клиенти на ЧЕЗ без ток в „Люлин”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads