Реклама / Ads
29| 17252 |17.06.2015 ГЛАСЪТ

Циганското размножаване срещу Сталин, Хитлер и либералното бля-бля

.
Циганите са феномен. С тях винаги има проблеми, но те са различни с различните цигански групи. Има такива, които спазват законите, има търгуващи с наркотици, просяци и пр. Трябва да си внимателен: ще кажеш нещо лошо, а ще се окаже, че се отнася за добри хора.
 
В условията на либералното бля-бля-бля циганските проблеми не се решават, а се задълбочават - най-вече продължава безпроблемното размножаване на циганите. По линия на рамножението те са може би най-успешният етнос в Европа. Либералната концепция не е писана специално заради тях, но те най-добре се възползват от нея.

От либерална гледна точка циганите са етнос, който доста трудно се вписва в западната цивизилизация. Затова трябва да им се помага, да вникнат в нея. Засега единственият резултат е, че циганите я възприемат като благодатна за неработа и размножаване.

 

Как живеят циганите в Европа? Това го знае всеки. Просят, крадат, проституират, търгуват, врачуват, стават дребни дилъри на дрога, а понякога дори пеят и танцуват. Последното все по-рядко, за съжаление. Вече не крадат коне, не дресират мечки и не се занимават с ковано желязо.

 

Дори сталинската репресивна машина не постигна нищо спрямо циганите.

Германските нацисти пък просто унищожаваха циганите физически, не откривайки по-добро решение. Германците сгрешиха: трябваше поне да опитат да ги пратят в трудови лагери...

 

В името на справедливостта трябва да кажа, че има цигани, които живеят нормално и се стремят да бъдат като останалите европейци. Те обаче не са типичните цигани.  

 

Циганите си имат своя "екологична ниша" и докато тя съществува, те ще са такива, каквито са. Разбира се, ако към тях не се приложи някакво насилие. На места това вече се случва.

 

Някога циганите са пътували много, защото са се изхранвали като обирали малките населени места. В големите градове рядко влизали, защото и такива е имало малко. Днес положението е друго. Те се придвижват, но за да се настанят някъде стационарно. Заселат се и започват да вършеят наоколо. Това създава напрежение.

Ако трябва да назовем нещата с истинските им имена, то може би циганите генетически не са приспособени към системен труд. За тях това е усилие, което повечето дори не са пробвали.

 

Либералният подход към тях не ги активира, а ги приучва да се възползват от цивилизационните процеси, а не да участват в тях. Но и либералното общество, с неговата търпимост, може да издържи още съвсем малко, без да възникнат ексцесии.

 

Европа може да издържа циганите само ако те не преминават границата 3-5% от населението. Сложността идва от тяхното неподвластно на никакви правила рамножаване. В някои държави - Румъния и Унгария те вече са близо до критичната граница, а в България тя дори вече е премината. И това е голям проблем, защото е застрашен дори правовия ред.

 

Циганите нямат нищо против либералните порядки. Те обаче упорито не желаят да ги поддържат чрез своя труд. И ако не бяха циганите, признавам, че тези либерални порядки биха изглеждали съвсем нормално. Уви, положението не е такова.

 

Либералната парадигма не е велико достижение на човечеството. По-скоро е самоубийствен модел за нормалните държави, разчитащи на спазването на закона.

 

Проблемът с трудоустрояването на цигание е доста сложен. От една страна те не искат да работят, а от друга - много фирми не желаят цигани за служители заради липсата на квалификация.

 

В либералното общество трудът не е задължение на гражданите. От това се възползват не само най-богатите, но и дребните паразити, които в някои общества са доста много. Те много умело се възползват от актуални понятия като "нацизъм", "репресии", "дискриминация", "етническо напрежение" и пр. Към това прибавете кухите декларации на ООН, скучните и неработещи фрази, идващи от Европейския съюз. Тези послания вече не са аргументи, защото не работят. Аз не считам, че циганите трябва да бъдат обособени в някакви лагери, гета или направо да бъдат ликвидирани. Вярвам, че всички народи са равни. Но кавам, че има проблем и този проблем трябва да бъде решен, като спрат да се говорят глупости и да се стимулира социалното безгрижие и непукизъм. Бедата е на прага ни. Проблемът не е само на България, а на цяла Европа.

                            *  *  *

Как да решим циганския въпрос? Преди всичко трябва да се направи следното:

 

Да се провъзгласи политика за обезпечаване на определени и равни нива на раждаемост в различните етнически групи в пределите на дадената страна. Съответно да се диференцира социалната помощ по етнически признак.

 

Аргументите: щом етносите са различни, то и отношението към тях тряба да е различно. Щом се роди пето дете, например, принудително да се прилага стерилитет към майката и бащата (независимо от националността).

 

Да бъдат задължени всички трудоспособни лица, които не работят, да доказват законността на доходите си - да попълват декларация и да отговарят пред закона, ако излъжат.

 

Циганите да бъдат обезпечени с малки жилища, достъпни за хора с ниски доходи. В същото време да бъдат принудени да спазват правилата на съжителство.

 

Да се реализират проекти по благоустройството на територии, където да се обезпечи възможност за неквалифициран труд, макар и с ниско заплащане.

 

Да се забрани просията.

 

Да се организират селища от затворен тип за възрастни хора, инвалиди и хора, занимаващи се с просия.

 

Да бъдат поставени под особен надзор всички, които са регистрирани като просяци, проституция и други дейности, от които се придобиват незаконни доходи.

Да се създадат трудови лагери за хора, които дълго време са се занимавали с незаконна дейност и отказват да работят.

                            *  *  *

Циганският проблем не е изолиран, а част от живота на всяко общество. За неговото решавана трябва пълна мобилизация и подходяща обществена атмосфера: честно и открито дискутиране.

 

Сигурно ще има цигани, които ще направят нужното, за да се социализират и да заживеят като повечето европейци. Така е. Още по-сигурно е, че повечето няма да пожелаят това.

 

Затова нека се създадат условия, ако те не искат да полагат труд по 40 часа седмично, да имат възможност да го правят 30-20 или 10 часа. Ще получават по-малко пари, но все пак ще имат законни доходи.

 

Да бъдат принудени да спазват минимални битови правила, хигиенични условия, да се обличат с евтини, но чистички дрехи.

 

Трябва да е ясно, че циганите няма да привикнат с 40-часовия работен режим. С това трябва да се съобразяваме и да търсим алтернативни решения.

 

Има обаче и какво да научим от циганите. Те никога масово не са поддържали репресивни политически режими. Никога не са издигали от своите среди тирани. Не причиняват големи вреди на околната среда, въпреки начина на живот, както това правят корпорации и заводи.

 

Те не са започвали война, не са били агресори спрямо друга държава. Некога не са прилагали геноцид, не са писали лоши книги и не са създавали дегенеративни произведения на изкуството. 

 

Да, циганите не са участвали в сътворяването на европейската цивилизация, но като се има предвид, че немалка част от тази цивилизация не дава кой знае какви блага на хората, това по-скоро е плюс. Освен това, игнорирайки европейските ценности, те без никакъв проблем се размножават, без да чувстват отговорност и вина пред създаваните проблеми.

 

Циганите са от тези европейски жители, които са съхранили някои от романтичните черти на варварството: медицината не влияе на техня генофонд, не се претоварват с информация, не променят своите сексуални щения, поддържат живота си с минимум вещи. И оцеляват, а ние сме принудени да решаваме техните проблеми, които отдавна са наш тежък проблем.

 

Александър Буряк

bouriac.narod.ru

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 14009 |14.06.2015 Общество между бунта срещу и триумфа на Пеевски . 32| 10638 |11.06.2015 Борбата с корупцията се оказа хермафродит . 14| 13264 |09.06.2015 Битката с корупцията в България и Румъния - пропаганда и цифри . 37| 14744 |08.06.2015 Сянката на ген. Ратко Младич над Борисов и България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads