Реклама / Ads
29| 14995 |17.06.2015 ГЛАСЪТ

Обявете официално, че МВР е на Пеевски - и без това всички знаят

.
И това е на Пеевски...
В мрежата от доста време е популярен изразът: Цветан Василев има адвокат, а Делян Пеевски - прокурор. Време е този афоризъм да бъде допълен, защото Пеевски си има още следствие, МВР, НАП, съд, финансово министерство, ДАНС, БНБ. Той затова е написал в декларацията, че няма промяна от миналата година - каквото си беше негово през 2014 година, си е негово и сега.
 
Новата власт не промени нищо. Колкото и да скачат реформаторите, колкото и да му се иска на премиера това да изглежда по друг начин - истината е очевидна.

Пеевското МВР


Нова порция лъжи, хули и обиди срещу служители на МВР ще излязат в следващите дни в семейните медии на депутата от ДПС. Вече е традиция това да се прави срещу хора, които не са от кръга #Кой. На прицел са обикновено тези, които са постигнали най-високи резултати в борбата с организираната престъпност. Те веднъж вече бяха изолирани от ДПС по времето на кабинета "Орешарски", когато в министерството командореха лица като Цветлин Йовчев и Светлозар Лазаров. Дует, сътворил гафове и кадрови безумия, които не могат да се преодолеят с години. Всеки от системата ще ви каже, че Пеевските кадри населяват голяма част от средния и ръководния ешалон във вътрешното ведомство. Много читави хора са изритани от министерството или запратено в девета глуха. Защото най-лесно се управлява посредствеността.

Напоследък нападките са фокусирани върху бившия шеф на "Антитерора" в ГДБОП Валентин Цоновски и негови колеги. Няма да се спирам на нелепите и брутални измислици, за които надявам се, Цоновски ще си потърси правата в съда. Ровят се стари случаи, които отдавна са приключили и са изчистени от всякакви съмнения. Такъв е отвличането и бруталното убийство на ученичката Мирослава от Перник бяха. За съжаление той завърши трагично. Създадени бяха две парламентарни комисии, които се произнесоха по казуса със самоубийството на Стойчо Стоев-Чочо. Налице са и всички лабораторни експертизи, които категорично оневиняват присъствалите служители от БОП. Потвърдената присъда на другия съучастник Марио Любенов-Заека на три инстанции пък е най-силното доказателство за воденото разследване и събраните доказателства.

Цоновски е сред разследващите и по делото "Килъри", по което се произнесе само преди дни Върховният съд. Признати са всички доказателства, а това че ще се проведат нови разпити на част от свидетелите от Варненския апелативен съд, е просто една процедура. Въпросните свидетели не са основни, а и едва ли ще си променят показанията. Признава го дори един от адвокатите на обвиняемите от групата на Петър Стоянов-Сумиста (Вожда).

Преследваните бопаджии заловиха и групата на "Наглите", която по време на тройната коалиция извръши поредица от отвличания. Тези хора участваха и в акциите срещу "Октопода". Разкриха заложените взривове срещу Бойко Борисов в Плевен. Има присъди по това дело. С осъдителни присъди се овенча и делото "Гранити".

В цял свят ченгетата и магистратите, които работят най-упорито и резултатно срещу организираната престъпност, са обект на нападки и клевети от страна на обвиняемите и мафията. Неслучайно кръгът #Кой изповядва философията на италианския мафиот Томазо Бускета, който заявява в едно интервю: "Вече не убиваме магистрати, твърде опасно е. Купуваме ги или ги дискредитираме публично".

Такава е действителността в тази държава, колкото и да се опитват управляващите да ни убеждават, че нещо се е променило.

За хората от системата не е тайна, че нападките идват от две-три лица, които са отстранени от МВР след идването на власт на кабинета "Борисов 2" за куп нарушения, доказани и от Инспектората. Същите са в основата на арестите на "убийците" на Пеевски, заради което главният прокурор Цацаров се извинява. Пак те са и в скандала с разрабоката "Червеи", която бе заметена под килима.

И се започва кампания за очерняне на несъгласните с модела #Кой. Саботират се дори разпореждания на премиера Бойко Борисов по кадрови въпроси. Дано той да е наясно с манипулациите, които му пробутват, защото помийният поток всъщност е предназначен за него. Това е целта на безмозъчния тръст на Пеевски и засега той не среща отпор. Което пък води до тежки съмнения за обвързаности на старата и новата власт.

 

Предателството като управленски модел


Открай време предателството се е считало за най-тежък грях. Затова и Данте е поставил душите на предателите в Деветия кръг на ада - наравно с изменниците на родината.

Никой от МВР до момента не е защитил хората си, върху които се излива тонове помия. Не го прави, въпреки съществуващите доказателства и документи. Прокуратурата и тя мълчи - ясно защо. Очевидно министър Румяна Бъчварова не е в състояние да се справи с пеевщината в МВР, но защо премиерът допуска това?

Преследваните днес служители са същите, с постиженията на които ГЕРБ се хвалеше доскоро и които партньорските служби приветстваха. Вместо това съдбите на тези хора се разиграват в срамни сделки зад кулисите. Особено съмнително е мълчанието на Цветан Цветанов, който бе вътрешен министър и знае за какво става дума. Да, той също е жертва по част от обвиненията на кръга #Кой, но това не го оневинява за липсата на позиция, когато вижда как се саморазправят с доказани служители. Същото важи и за останалите политически партии в парламента, които хем се вайкат за трагичното положение с престъпността, хем нехаят, когато професионалисти биват прокуждани.   

Хора като психолога Росен Йорданов, ченгетата Валентин Цоновски, Асен Пенев, Йордан Монов, Виктор Фиданов притежават достатъчно качества да се реализират и извън системата на МВР. Но е безумие да бъдат насила изваждани от службите само защото са дали показания за работата на техен колега, близък на Пеевски и известен в полицейските среди с прякора Гъза, например. Това е произвол и репресия. И не са само те. И други достойни мъже са унижавани от неколцина сатрапи на кръга #Кой във вътрешното ведомство.

 

Реформи няма, няма и да има


Пет месеца откакто са приети поправките в закона за МВР и ГДБОП е извадена от ДАНС, но службата все още не работи на пълни обороти. Въпреки обещанията на Ивайло Спиридонов и надеждите на тези, които го поставиха на поста. И не защото Спиридонов няма желание, а защото атмосферата в службата и в цялото ведоство е отровена. Хората са демотивирани. Те си задават въпроса, защо трябва да воюват с мафията и да рискуват живота си, а след това да бъдат хвърлени като плячка на същата тази мафиотска глутница.  

С посредствени и пробити хора тази война не се води. За година и половина няма нито едно разследване, което да е стигнало до съдебна зала. Няколкото показни акции са само имитация, че нещо се прави. Милиарди на данъкоплатците потъват в система, която не ражда сигурност? Кого тогава обслужват МВР и службите? Не и гражданите.

Стига елейни слова за светлото бъдеще, защото настоящето е смрад и проказа. Сектор Сигурност се разпада под ударите на мафията. На политическия елит не му пука за населението, за ченгетата още по-малко. Важното е келепирът да върви. Мир със сараите! Вечна дружба с прокуратурата! До пълна поледа на корупцията!  

Ега ти държавата, щом се налага неколцина журналисти да защитават служители на МВР от мафията, а институциите да треперят като мишки пред банда мошеници.

Аман от страхливци!

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 14010 |14.06.2015 Общество между бунта срещу и триумфа на Пеевски . 40| 16260 |01.06.2015 Окончателно! Пеевски е сивият кардинал в сърцето на Бойко . 92| 27766 |13.05.2015 Истината! 500 млн. засмукали фирми на ДПС и Пеевски от КТБ - I част . 39| 15386 |08.05.2015 „Тъстът“ на Пеевски изтеглил парите си от КТБ седмица преди затварянето на банката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads