Реклама / Ads
0| 8893 |24.06.2015 ПОЛИТИКА

Александър Йорданов: Искам не 2, а поне 202 американски танка в България

.
Бившият председател на Народното събрание и бивш посланик на България в Полша, Литва, Латвия, Естония и Македония Александър Йорданов се обяви за по-масирано присъствие на американска бойна техника у нас.
 
 "Ще се успокоя когато у нас дойдат не два, а поне 202 американски танка в България", написа той във фейсбук.

Коментарът на Йорданов е по повод изявлението на американския министър на отбраната Ащън Картър, че САЩ ще разположат танкове, артилерия и друга военна техника в Източна и Централна Европа и че България, Румъния, Полша и трите прибалтийски републики вече са дали съгласието си за разполагането на американска военна техника.

Обемът на техниката, която ще се съхранява временно във всяка от страните, ще бъде достатъчен за осигуряването на рота от около 150 войници или батальон от около 750 военнослужещи. В страните ще бъдат разположени около 250 танка, артилерия и бойни машини на пехотата "Брадли".
 
Ето какво написа Александър Йорданов в социалната мрежа:

ЩЕ СЕ УСПОКОЯ, КОГАТО В БЪЛГАРИЯ ДОЙДАТ НЕ 2, А ПОНЕ 202 АМЕРИКАНСКИ ТАНКА!

По съветско време в България имаше над 2000 съветски танка и още толкова бронетранспорьори. Имаше и ракетни установки с възможност за ядрени бойни глави.

Искам всичко това сега, но да е американско. Е, може и да е от друга западна страна. След като компютърчетата ни са западни, и телефончетата, че и автомобилчетата, РЕДНО Е И ТАНКОВЕТЕ НИ ДА СА ТАКИВА. Иначе ще бъде двоен стандарт или мерене с различен аршин. И да не се тутка властта. Както напълни магазините със западни стоки и паркинга на Народното събрание с мерцедеси, така трябва да напълни и казармите с американски танкове, бронетранспортьори и ракети. Нали искаме да бъде силни, че и високотехнологично въоръжени? Но то не става само с джиткане с мерцедесчета и дрънкане по айфончета. Танкове са нужни тук, танкове! Ха, наздраве!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4940 |24.03.2015 Йотова: Искаме допълнителни средства за справянето с бежанските потоци . 8| 5052 |21.02.2015 Станишев от Мадрид: Искаме по-сигурна Европа . 3| 5135 |21.11.2014 Вучков: Не искам да съм в сянката на Цветанов . 44| 9723 |30.10.2014 Борисов: Не искам Слави Бинев за партньор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads