Реклама / Ads
0| 17231 |24.06.2015 ГЛАСЪТ

Иван Искров и грухтенето, с което свикнахме

.
Тя пее...
Свинята запитала веднъж славея, защо той, след като има толкова приятен глас, пее само през определено време на годината, и то все нощем.
 
Започвам да мисля — продължила тя — че нарочно не искаш да доставяш удоволствие на хората и на зверовете.

Но защо пък ти — подхванал славеят, — дето имаш толкова неприятен глас, квичиш през цялата година. Май нарочно досаждаш на околните.

Никой не бил в състояние да отговори на другия и така те се разделили, без да си продумат повече.

Лудвиг Холберг

 

Поуката: Който пее лошо, винаги охотно извива глас, а който не умее да говори разумно, непрекъснато бръщолеви. Така биват заглушавани тези, които могат наистина да доставят удоволствие с песента си или да научат на нещо полезно останалите.

Веднъж попитали свинята:

Каква ти е мечтата?”
“Бунища да покрият равнината,
Да се превърне в кочина светът!

Свинята ще познаеш по мечтата.

 

***

Иван Искров подаде оставка като управител на БНБ. Заедно с оставката се напъна и написа някакво претенциозно послание, с което се опита да прехвърли всички сътворени от него безумия на другите. Камплекси плюс нарцисизъм. Той, видите ли, бил чист, но политиците не го подкрепили по казуса с КТБ. Ни дума за двойния стандарт, който приложи спрямо КТБ и към Първа инвестиционна банка. Знайно е, че ПИБ щеше да последва КТБ в пропастта, ако и бяха приложили целият арсенал от инквизиторските инструменти на БНБ, прокуратурата, пеевските медии, МВР, ДАНС и пр.  Иван Искров, най-добре от всички знае, чий беше сценарият и кои изпълнителите.

Искров бе сред тези, които обслужиха интересите на кръга #Кой. Такова нещо не се признава. Както учила майката дъщеря си: На калъп да те хване мъжа ти - отричай. Може пък да сте се лекували...

Рано или късно ще излязат и всички доказателства за разпределението на ролите.

Какво го чака оттук насетне?

Не и прокурорско разследване, което би било най-логичното продължение на мрачно завършилата му кариера в БНБ.

Не и търсене на отговорност от институциите, натоварени от закона да вършат точно това. Защото същите институции все още са под контрола на свинските "канцонети", а не на славея.

Искров бе политическо назначение. Преди 12 години го издигна НДСВ, въпреки семплите му качества. Такъв бе удобен на всички.

Чака го нова житейска и професионална страница. Или ще го скрият на някое скъпоплатено място зад граница да представлява българските интереси и да си трае, или ще се нареди до Пеевски, Петър Чобанов и Йордан Цонев в т.нар. "КириакСтефчовска редичка" в парламентарната група на ДПС. Е, няма да е славей, но кому са нужни галантни певци?  Грухтенето е песента, с която ни приспиват вече толкова години. Защото избрахме да сме кочина.

 

Димитър Попкутуев


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 14715 |24.04.2015 Защо Иван Искров се отрече от другарчето си Цветан Василев . 64| 15148 |14.04.2015 Цв. Василев: Има ли разработка за преводи на Искров в островна банка? . 59| 15341 |24.11.2014 Казусът "Орхан Исмаилов" и откриването на топлата вода . 14| 7392 |22.11.2014 Искров в Черноморската банка? WTF...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads