Реклама / Ads
0| 5507 |28.06.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Ген. Михо ще дърпа ушите на Ненчев в Комисията по отбрана

.
Ген. Михов и министър Ненчев
Предстои комисията по отбрана да проведе дебат по темата с настаняването на контингент на НАТО в България. На него ще присъстват военният министър и началникът по отбраната на страната. Това заяви в ефира на БНР председателят на парламентарната комисия по отбрана и депутат от ПГ на АБВ генерал Михов Михов.
 
Според него няма поводи за излишна тревога в това, че в страната могат да бъдат дислоцирани определен брой единици  бронирана техника на Алианса.

Проблемът е по-скоро в това, че  правителството и в частност военният министър не дават достатъчно разяснения по въпроса, въпреки че би трябвало да са запознати  с плановете на НАТО, тъй като те са част от Лисабонската стратегия и от решенията, взети на форума на Алианса в Уелс, добави генералът.

„По закона за преминаване и настаняване на чужди войски в България, по такова решение могат да се произнесат три органа . Военният министър, Министерският съвет и Народното събрание”, уточни ген.Михов. Според него страната ни се нуждае от официална държавна позиция по темата, за да се избегне натрупването на напрежение в обществото.

Ген. Михо Михов коментира и въпроса с охраната на въздушното ни пространство. По думите му тя може да се гарантира и с българска техника и екипажи за следващите 15 години, ако навреме се осигури качествена сервизна поддръжка на наличната ни бойна техника ни самолети. „След това можем да следваме плановете за закупуване на нова ескадрила, които според правителството могат да се реализират след период от време”, посочи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6030 |11.03.2015 Марси Рийс: Кой дърпа конците на медиите в България? . 42| 6330 |09.10.2014 Ген. Михов: И ние се месим в работите на Москва, МиГ-29 е ненадминат . 18| 5667 |07.07.2008 Стиска ли му на Станишев да дърпа уши

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads