Реклама / Ads
1| 17119 |29.06.2015 ЪNDERGROUND

ACHTUNG! "Червените" и "сините" под шапката на #Кой

.
ФК "Левски" и ЦСКА ще се управляват от един център - кръгът #Кой. Придобиването им е било поготвяно отдавна. Целта е да се поставят под контрол многохилядните футболни агитки да двата клуба и да гласуват за ДПС. Отряди с ултраси пък вече бяха използвани по време на етническите конфликти в страната и столицата.
 
Малко преди тяхното включване там са засечени и депутати от движението. Това е стратегически план, който се реализира от месеци и дори години. В него участват олигарси и политици от висшия ешалон на държавното управление. Участват депутати, лидери на партии и дори премиери. Това разкриха пред Фрог нюз източници от Герена, Борисовата градина и парламента, пожелали анонимност. Свръзващото звено в хитрия план са Делян Пеевски, адв. Александър Ангелов и неговата партньорка в живота адв. Преслава Караджова. Ангелов е новият собственик на "Левски", заедно със строителния предприемач Николай Иванов и Иво Тонев, бивш шеф на тотото.

Преслава Караджова е член на управата на завод "Юри Гагарин" в Пловдив, който е част от "Булгартабак", чийто собственик според мнозина, е именно Делян Пеевски или компании, свързани с него. Караджова обаче е и член на управата на фондация "Петър Манджуков", заедно с оръжейния бос и неговия син. Те пък влязоха в ЦСКА с идеята да помогнат на клуба, но това така и не стана. Един от новите спасители е бизесмен, който според запознати, е задължен на Пеевски заради включването на негова фирма в изграждането на Северната скоростна тангента на София. След съдебни перипетии, интриги и решения на тъмно, обществената поръчка бе спечелена от консорциума „ХПВС-ССТ”, в който основна е фирмата „Водпроект 98”АД.

 

Тя няма никакъв опит в пътното строителство, но пък е свързвана с Делян Пеевски и обикновено „печели” търговете, в които участва. Спечелилата конкурса италианска фирма "Салини-Импреджило”(със седалище и адрес на управление в Рим) е отсвирена за сметка на консорциума. За да бъде включен в схемата, на новия кандидат-спасител на ЦСКА е поискана огромна сума като бонус за жеста. (В следващи публикации ще съобщим подробности около този строеж и рекета срещу собственици на фирми от страна на кръга #Кой.) Сумата за строителството на отсечката е 234 милиона!

 

Тодор Батков също е имал задължения към този кръг и е бил принуден да подари безвъзмездно всички акции на "Левски" на новото трио-собственици. Главен сред тях е именно адв. Александър Ангелов, който уж познавал Пеевски само от 3-4 години, както сам твърди.

 

Топлите връзки

Два скъпарски имота притежават семейството на Пеевски и новият съсобственик на ФК "Левски" адв. Александър Ангелов. Спретнатите къщурки се намират във вилна зона Симеоново-Драгалевци, на ул. "Иван Богданов". За някои това може да е чиста случайност, но за други е абсолютно закономерност.

 

Къщата на Ирена Кръстева, майка на Делян Пеевски, на ул. "Иван Богданов"

 

Ирена Кръстева, майка на най-обичаният депутат от ДПС (близо 70 на сто от структурите на движението го предложиха за евродепутат - такова доверие не е оказвано нито на Доган, нито на Местан...) направила подарък на семейството за 8 март 2014 г с новата "къщичка" от 236 кв. м. (12 стаи) с двор от един декар. През октомври същата година неин съсед става адв. Александър Ангелов. Неговата "колибка", както той я наричал пред приятели, е със скромните габарите от близо 140 кв.м. и един декар двор. Оттогава той и Пеевски, който често гостувал в семейния имот на ул. "Иван Богданов", си пиели ракията заедно, по комшийски. За да са спокойни, охранители блокирали всеки път цялата улица и не пускали пиле да прехвръкне и да смути деловата раздумка на двамата другари. Фирмата, отговаряща за тишината край ортаците е "Дореко секуритис", считана за притежание на Пеевски. По слухове, разбира се.

 

Къщата на адв. Ангелов и адв. Караджова - също на ул. "Иван Богданов"...

 

Салатките на двамата отрудени мъже приготвяла спътницата в живота на Ангелов - адв. Преслава Караджова, която също участвала в раздумките. Караджова е горд собственик на половината от купения имот. Госпожицата не е случайна персона в този приятелски кръг, въпреки уверенията на адв. Ангелов, че само се познавал с Пеевски и нищо повече.

 

Публикация във в-к "Капитал" описва как през 2013 г. Пеевски (и тогавашният му приятел - банкера Цветан Василев, на когото в последствие Пеевски обяви война) влизат във фабриката за цигарени опаковки "Юрий Гагарин" в Пловдив. Тогава се извършва смяна в собствеността на основните акционери на дружеството "Баранко" (49%) и "Комсо табако" (18%) срещу 12 млн. лв. и поемането на дълг за 28 млн. лв.

Другите по-дребни акционери са пенсионни фондове на "Алианц" и ОББ, като и физически лица.

 

Капиталът на дружеството е малко над 1 млн. лв. Управлява се от тричленен директорски борд, в който влизат Делян Денчев, Преслава Караджова и Борислав Борисов.

 

Неин собственик е регистрираната в Британските вирджински острови компания Doreco Ltd. В България офшорното дружество се представлява от адвокат Малина Караджова - бивш съдия от Окръжния съд в Русе и настоящ адвокат в града. Дъщеря на Малина Караджова е именно Преслава Караджова. Интересен факт е, че Преслава Караджова е и в управлението на фондация "Петър Манджуков" заедно с оръжейния търговец и сина му. Нейни познати твърдят, че именно тя съветвала Манджукови по време на тяхното включване в управлението на футболния ЦСКА. Ако тя съветва и партньора в живота си Александър Ангелов, което е повече от логично, излиза, че "Левски" и ЦСКА са фактически под контрола на едно семейство. Нещо, което феновате на двата най-известни и титулувани клуба в страната едва ли са и сънували...

 

В тази задкулисна схема в един момент се оказва и бившият шеф на следствието и зам.-главен прокурор Бойко Найденов. След като напуска прокуратурата висшият магистрат, също по случайност вероятно, става шеф на "Дореко секюритис", свързвана открай време с името на Делян Пеевски. „Дореко секюритис“ не е каква да е компания. Тя е собственост на регистрираното на Британските вирджински острови Doreco ltd., което пък е доста активно в България и все покрай фирми, свързвани с Пеевски.  Офшорното дружество се представлява в България от адвокат Малина Караджова, която според проучване на „Капитал“, е бивш съдия от окръжния съд в Русе и настоящ адвокат там. Както вече стана ясно, нейната дъщеря адв. Преслава Караджова пък е член на управителния съвет на пловдивската фабрика за цигарени опаковки и гилзи „Юрий Гагарин“.

Офшорката Doreco ltd, притежаваща „Дореко комерс“, която има търговски договор с „Юрий Гагарин“, е собственик също на „Принт трейдинг“ (т.нар. „нова печатница на Ирена Кръстева“) и на „Сода Комюникейшънс“ – рекламната агенция на „Булгартабак“. Низ от случайности, както би казал някой с доказано хистерично разстройство...

 

Немите прокуратура и НАП

За броени седмици обръчът около Пеевски успя да сложи ръка на двата български футболни гранда. Това не е било по силите дори на Тодор Живков и политбюро, които са разполагали с цялата мощ на Държавна сигурност и БКП. Пеевски обаче го постигна! Чрез адвокатите Ангелов и Караджова той постави под контрол не само клубове със славни традиции, но и стотици хиляди фенове в цялата страна. Как ще ги накара да се влюбят в него, както се влюбиха структурите на ДПС в страната, е друг въпрос. Вероятно има план за спечелването и на фенската любов. Циниците твърдят, че това, което не може да се купи с пари, се купува с много пари. Това обаче не се отнася до Пеевски, който е беден като църковна мишка, съдейки по имотните му декларации и твърденията на прокуратурата, така че вероятно ще разчита на личното си обаяние.

 

Може да използва и "беглото" си познанство с адв. Александър Ангелов, който по документи от години е свързан с бизнеса на семейството на Пеевски.  Ангелов и партньорът му Гено Андреев са участвали в сделката за недовършената сграда на ИПК "Родина", представлявайки купувача в лицето на дружество, управлявано от майката на Пеевски - Ирена Кръстева. Адвокатът фигурира и като представител на офшорна компания, която изненадващо придобива дяловете на Денис Ершов и Александър Мелник в "Петрол холдинг".

 

На този фон доста странно звучат думите на Ангелов, че познава Пеевски едва "от 3-4 години" и не го представлявал юридически.

 

Александър Ангелов поясни, след обявяването му за собственик на "синия" отбор, че управлението ще бъде под формата на "акционерна структура без мажоритарен акционер – нито един от миноритарните акционери няма да има решаващ глас".

 

Основният приоритет пред новото ръководство е в следващите 3 години "Левски" да изплати задълженията си към НАП, които са 4.5 млн. лева. Интересно как така НАП преследва като империалисти всички, които са скрили или забравили да платят дори 100 лева, а проявява такова великодушие цели 4,5 милиона?! Да не би шефът на НАП Бойко Атанасов случайно да е познат на Пеевски и да му е гостувал често в х-л "Берлин" в Бояна?

 

Припомняме, че финансовият министър в служебното правителство на Георги Близнашки, Румен Порожанов предложи за освобождаване Бойко Атанасов. Един от мотивите бил лошата събираемост на данъци и други взимания (като тези 4,5 млн, например). Според различни източници Пеевски позвънил на Близнашки и си поговорил с него за това колко вредно ще е за него, ако позволи Атанасов да бъде сменен. Запознати свързват това застъпничество с данъчната ревизия на фирмите на семейството на Делян Пеевски. Тази ревизия преизчисли данъчните им задължения и бяха платени около 300 000 лева "забравени" данъци. Това тържествено съобщи самият заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. След това магистратът с гордост обяви, че фамилията вече е изряден платец, действията на обвинението са довели до положителен за страната и фиска резултат. Браво.

 

На 18 юни 2015 г. медиите съобщиха, че бившият служебен премиер и активист от гражданските протести през 2013 г. Георги Близнашки, става официален консултант на ДПС в комисията, която трябва да изготви промените в конституцията. Информацията бе потвърдена от ДПС. Любителите на конспирации ще заподозрат в този акт благодарност на Пеевски за запазването на Бойко Атанасов като шеф на НАП, но всъщност си е една случайност. Поредна, но случайност.

 

Стигаме до екзистенциалния въпрос: как ще бъдат издържани клубове като "Левски" и ЦСКА, ако наистина са под шапката на Пеевски? Отговорът е уникално простичък: както се издържат и медиите на семейството на Пеевски, например. Няма да е ясно откъде идва финансирането, как се покриват милионните месечни загуби, защо не се връщат многомилионните задължения към фирми, близки до КТБ и нейният собственик Цветан Василев, многомилионни задължения към НАП и пр. Ще има подозрения, че се наливат изпрани пари, пари от контрабанда, от продажба на оръжия и муниции, но няма да има доказателства. Защото доказателствата ги събира прокуратурата, а проверките ги правят НАП и финансовото разузнаване. Те обаче са заети с много по-важни неща от дреболии като цигарена контрабанда за стотици милиони, съмнения за финансиране на радикални ислямисти, укриване на доходи и пр. 

 

Да са живи и здрави феновете и техните нови любимци - собственици на клубове, за да процъфтява спорта в България и да се множат успехите на родния футбол. А те ще се множат, няма как. Нали в агитката е и борецът срещу олигархията Кирил Домусчиев, собственик на "Лудогорец". С такива юнаци не само футболът, но и цялата държава ще просперира.

 

документ 1

документ 2

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 30731 |26.06.2015 Пеевски и ДПС налапаха "Левски". Честито, фенове! . 0| 8483 |22.06.2015 Фрог научи: Шефовете на ДАИ мачкат борците срещу корупцията . 0| 9987 |19.06.2015 Милиционерът Боби Г. стана дописник на мафиотски медии . 5| 10312 |17.06.2015 СМЯХ! Прокурор отрече публикация на „Телеграф“, вестникът нагло лъже

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads