Реклама / Ads
0| 5387 |30.06.2015 НОВИНИ

Прокуратурата иска по-малка присъда за граничаря, прегазил бебе

.
Костадин Стоянов
Да бъде отменена 11-годишната присъда на бившия граничен полицай Костадин Стоянов поиска Бургаската прокуратура, съобщава БНР.
 

Стоянов бе осъден за причиняване на смъртта на 11-месечната Красимира Кънева от созополското село Крушевец. Красимира беше прегазена в бебешката си количка през септември миналата година. Беше установено, че Костадин Стоянов е шофирал автомобила си под въздействието на алкохол и наркотици.

 

От допълнителната експертиза става ясно, че е карал и с превишена скорост от 59 километра в час при ограничение от 50 км, с което му бе прибавено още едно обвинение. И двете страни обжалваха решението на окръжните магистрати и така делото стигна до Бургаския апелативен съд, където се гледа на втора инстанция.

 

Изненадващо апелативният прокурор Емил Христов поиска обвинението да бъде преквалифицирано и се обяви за по-леко наказание за бившия граничар. Той посочи, че след преквалифициране на деянието, наказанието е от три до 10 години.

 

Защитата поиска да отпаднат квалификациите „особено тежък случай", „шофиране в пияно състояние" и „употребата на наркотици". Според адвокат Благой Потаров по време на процеса в Окръжния съд са нарушени права на защита на Стоянов. Защитникът твърди, че не е вярно, че клиентът му е извършил катастрофата на пешеходна пътека, за което съдът го е признал за виновен. Нямало и такова обвинение. Адвокатът счита за процесуално нарушение това, че е осъден човек без да има обвинение. Именно заради това адвокатът настоява присъдата да бъде отменена и върната. Той настоява ако това не се изпълни, обвинението да бъде преквалифицирано.

 

За по-строго наказание за бившия граничар се обявиха родителите на загиналото дете и частното обвинение. Бащата се закани да настоява за максимума, което е справедливо наказание, а именно 15 години максимално лишаване от свобода.

 

Майката на Красимира също коментира, че на хора като Стоянов трябва да се дават по-високи присъди, за да спрат убийствата на пътя.

 

От своя страна Костадин Стоянов призна, че е виновен и стореното ще тежи на съвестта му цял живот. Той поиска от съда да промени присъдата му в по-лека. Решението на Апелативния съд по делото ще излезе до месец.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4783 |30.06.2015 Запор на Марешки за 14 млн. лв. иска прокуратурата . 0| 4651 |30.06.2015 Полицаите отлагат протеста за 5 юли, оттеглят исканията за оставки . 1| 8055 |28.06.2015 Прокуратурата да поиска списъка с ВЕИ-олигарсите . 0| 6939 |26.06.2015 Иван Иванов: За думите на Домусчиев ще сигнализираме прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads