Реклама / Ads
0| 4520 |01.07.2015 НОВИНИ

БСП внася в КС подписка срещу правилата за избор на гуверньор

.
Корнелия Нинова
„ Днес внасяме подписката за обжалване на процедурата за избор на управител на БНБ. Вече заявихме, че тя е отворена до сряда, за да могат всички народни представители, които искат, да могат да се присъединят. Имаме 71 подписа събрани до сега от: БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, ПФ, БДЦ, незасивими депутати, представители на АТАКА и на ДПС”. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова.
 
Тя разясни, че  подписката е направена, заради това, че не е дадена възможност в процедурните правила отделни народни представители да правят предложения, така както биха могли цели парламентарни групи. „Конституцията дава такова право на всеки народен представител, а правилата приети от мнозинството отрязаха това право”, подчерта зам. -председателят на групата на левицата в НС.
Нинова припомни, че и при самото гласуване на тези правила левицата е изразила своята позиция и е гласувалата против.
 
Жельо Бойчев: Срещнахме се с всички кандидати за управител на БНБ, които поискаха
„Срещали сме се с всеки от кандидатите, който е заявил желание да се срещне с парламентраната група на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ”. Това заяви народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев. Той подчерта, че не е било отказано на никой. На въпрос от журналисти дали е имало среща на депутатите от левицата с Бисер Манолов, Бойчев отговори, че не е имало такава среща и до момента няма искане за такава от негова страна.

"Ние от БСП сме категорично против Народното събрание да нарушава по такъв начин Конституцията." Това заяви пред медиите депутатът от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Филип Попов. „При процедурата за главен съдебен инспектор всеки народен представител имаше възможност да предложи кандидат за поста. Сега това право беше отнето”, каза още той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6585 |19.06.2015 Внесоха подписка в МС с искане за пенсия на Ренета Инджова . 0| 4309 |10.06.2015 НС прие правилата за изменение на Конституцията . 34| 6218 |26.05.2015 Кадиев е за агитация на майчин език, внася законопроект . 1| 4555 |21.05.2015 Мерджанов: Не е вярно, че подписката до КС за 16-те млрд. лв. не е стигнала до АБВ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads