Реклама / Ads
0| 4858 |01.07.2015 НОВИНИ

Цветанов: Обнадежден съм за стабилността на правителството

.
Цветан Цветанов
Не разглеждам декралацията на В. Симеонов в НС като ултиматум, защото това е форма за трупане на популярност, мисля, че имаме искрени отношения и сериозен консенсус, заяви по БТВ председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
 
Имаме общи теми за битовата престъпност, изборното законодателство, за политики и това, което успяхме да постигнем е резултат от максимални усилия, добави той.

Разговорът в началото на преговорния процес завърши с писмени отговори на всички поставени въпроси, имаше разговори с всички министри, а утре ще е срещата с Борисов, осведоми Цветанов, който също щял да присъства.

За Гърмен той каза, че наближават местни избори, а има наслагвани във времето проблеми и сблъсък на обществени елити, водещ до липса на адекватна политика към ромите. По-рано имаше много ясни правила, Строителни войски, където ромите формираха трудови навици. Сега трябва да се върнат ромските деца в училищата и да има интегриран подход. Трудовите войски към днешна дата не били вариант обаче.

Когато наближат избори, едни от най-активните избиратели са ромите заради нисък социален статус и възможност за купуване на вота. За пръв път обаче излизал проблема с ромите извън избори. Трябва да правим политики с перспектити и надграждане от всяко следващо правителство. Ако сме искрени и конструктивни, съм обнадежден за стабилността на правителството, каза Цветанов.

АБВ били конструктивни и с тях диалогът се водел ясно и ескпертно. Ще подкрепяме реформите, предлагани от всички министри. Имаме определени забележки към последния текст; главата, свързана с приватизация в съответните заведения в здравеопазването ще отпадне, осведоми Цветанов. Премиерът винаги дава възможност на министрите да дават със своите екипи предложенията за реформи. Когато има дълъг срок на приложение, трябва да има и ясен консенсус.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4808 |29.06.2015 БНБ: Банките с гръцко участие няма да засегнат стабилността у нас . 0| 4604 |19.06.2015 Цветанов: Паленето на черджето става бизнес . 0| 4690 |19.06.2015 Адв. Менков за Цветанов: САС е бил пристрастен . 0| 3956 |18.06.2015 Цветанов: Не можем да говорим за пробойни в мнозинството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads