Реклама / Ads
0| 5764 |01.07.2015 НОВИНИ

Миков: БСП е против приватизация на болници и разполагане на американска техника

.
Михаил Миков
„През последните два месеца се наблюдават усилия на управляващата коалиция да реализира т.нар. реформи. В средното образование се насочват средства от оскъдния бюджет към частните училища. Същото е положението и в здравеопазването“.
 

Това заяви председателят на БСП Михаил Миков по време на среща с коалиционните партньори на партията от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ. Той обясни, че БСП е обсъждала да предприеме протестни действия против приватизацията на общински и държавни болници, но е станало ясно, че групата на ГЕРБ по-скоро няма да подкрепи това предложение.

 

По повод американската военна техника Миков припомни позицията на БСП и коментира, че сега въпросът е как ще развие този процес, доколко и докъде ще продължи натискът за превръщането на България в прифронтова държава. „Наблюдават се разграничения вътре в управляващата коалиция по различни линии. Започва позициониране в навечерието на местните избори сякаш не са в управляващата коалиция. На този фон Бойко Борисов се опита да бъде извън политическата отговорност в ГЕРБ и пуска напред повече идеите да се промотират или от коалиционни партньори, като РБ, или от представители на ГЕРБ, които не са в такава степен идентифициращи за партията“, каза още той.

Управлението в този състав и прокарването на тази политика, рони авторитета и влиянието на ГЕРБ

 

Във връзка с провеждането на конференции на БСП в страната, председателят на партията обясни, че има степен на капсулираност на организациите при приемане на възможности за коалиране на различни равнища. „Вътрешен процес протича и в ГЕРБ – напускат водещи фигури и цялото ръководство на Пловдив-област“, допълни той и припомни, че по-рано това се е случило с техни структури в Ботевград, Елин Пелин, Велинград, където 4-ма съветници са напуснали. „Не бяха толкова широко озвучени, защото медийно се затварят. Ако този процес продължи по-дълго, а и социологическите изследвания го показват, ГЕРБ категорично имат тенденция на спад“, подчерта Миков. По неговите думи управлението в този състав, прокарването на тази политика- рони авторитета и влиянието на ГЕРБ. „Част от тази дясна политика е и създаването на антиромско настроение и това е по-скоро съвсем съзнателно. То минава през широко отразяване на ситуация като в Гърмен и Орландовци“, поясни Миков. Според него продължава създаване на нетърпимост към различния. „Аз имах позиция, въпреки че ме предупреждаваха, но смятам, че трябва да се изхожда от една принципна позиция – проблемът не може да бъде етнически, а той е социално-икономически и неговото етнизиране крие сериозни рискове за перспективите пред този процес“, заключи Михаил Миков.         

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4598 |01.07.2015 Москов дава задна за приватизация на болниците . 0| 5981 |28.06.2015 БСП е твърдо против разполагане чужди въоръжения у нас . 0| 4722 |26.06.2015 Миков: БСП не е временна като СДС, ГЕРБ и НДСВ . 0| 5457 |24.06.2015 Шефът на НАТО: Ще се противопоставим на агресията на Москва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads