Реклама / Ads
0| 4620 |02.07.2015 НОВИНИ

Москов: Ще дойде време за приватизация на болници

.
Петър Москов
Падането на забранителния списък върху 67 болници да бъдат приватизирани, защото този въпрос пак ще дойде на дневен ред, беше възможност, заяви по БТВ здравният министър Петър Москов. Къде е проблемът, ако се появи стратегически инвеститор, който спазва правилата, попита той и каза, че в момента в НС нямало консенсус по тази тема, но ще й дойде времето. Разбира се, че става дума за имоти, посочи той.
 
Изтегляме тази част от закона и очакваме подкрепа за другите важни текстове, призова Москов.

Лимитите не са удобни за никого. На ВМА не съм аз началник и пратих официално писмо с въпрос гарантиран ли е приемът на пациенти. Отговорът бил, че след 1 юли е осъществен планиран прием на 330 пациенти, 120 са назначени за лечение, не е отказан преглед на нито един пациент по спешност и пациенти с онкологични заболявания, разясни Москов. Моля за правилен извод - всеки един пациент, който е имал нужда от лечение, е бил хоспитализиран, друтиге са отложени за след седмица. Това се нарича медицинска необходимост, каза той.

Много дълго време считах, че няма нужда да отговарям на обвинители, но оттук нататък всеки ще получава отговор и то не от мен, а от прокуратурата. Нямам лични причини срещу д-р Димитров, каза той по повод обвиненията към него от страна на бившия шеф на УМБАЛ "Св. Анна". И посочи, че заради този лекар 7 млн лв, изработени от персонала, били безвъзвратно загубени и бастисани в КТБ. Ще попитам ощетена ли е болницата, респ. фиска.

За д-р Дечев Москов каза, че откакто той не бил директор, новото ръководство на болницата прекратило обявената обществена поръчка за китайски рентгенов апарат за 700 000 лв, но направило за друг, нов, модерен и интегрирано в друга поръчка. новото договаряне на храненето било за оферта с 200 000 лв, по-ниски от сегашните. Дотук 900 000 облекчаване на разходите, сметна Москов.

Драмата с тези хора е следната - директор на болница е висше политическо назначение. Значи системата трябва да се върне към нормалността, каза Москов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4627 |28.06.2015 Облаците и хладното време продължават . 0| 4722 |26.06.2015 Миков: БСП не е временна като СДС, ГЕРБ и НДСВ . 0| 5936 |26.06.2015 Митов: Колко техника и хора ще дойдат-като му дойде времето . 0| 4606 |25.06.2015 Москов: 63% от парите за лекарства са изхарчени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads