Реклама / Ads
0| 9324 |02.07.2015 АКТУАЛНО

Бенатова: Държавата си купува власт с държавни пари

.
Миролюба Бенатова
Държавата си купува власт с държавни пари и никой няма интерес това да се промени, заяви по НТВ журналистът Миролюба Бенатова.
 
Преди дни тя провери защо кметовете на община Белина и на община Якоруда не са пожелали хора от техните общини да се включат в програми за временна заетост, която ще действа през лятото и ще осигури ангажираност и пари на 74 души в Якоруда и 38 души в Белица.

 

Основно тези хора ще бъдат използвани за почистване на кори и дерета. Държавата дава една прекрасна възможност да се назначат тези хора. Постъпиха две писма от община Белица и община Якоруда, в които се отказа участие в тази програма. Няма никакви мотиви към тези писма, заяви по НТВ областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, който е от ГЕРБ.

 

Отказът от работни места става известен, когато информация за това излиза в медиите. Цитират се съмнения на кметовете от ДПС на Белица и Якоруда, че програмата е предизборно оръжие на ГЕРБ. Хората по програмата ще се назначават от областния управител, а кметовете по места няма да участват в подбора и затова отказват да участват изобщо.

 

Има хиляди варианти да се злоупотребява, законът е отворен, коментира кметът на Белица Ибрахим Палев. „Тези хора ще работят и при всички случай щяха да го правят, но въпросът е на кого ще се отблагодарят след това”, добави той. „Тази тема за мен е приключила”, заяви той пред камерата на Нова.

 

Те са насочват към определени безработни с цел на по-късен етап да упражнят политическо влияние, смята и кметът на Якоруда Нурадин Кафелов, който е и част от централното ръководство на ДПС.

 

Програмата за временна заетост решават временно проблема на трайно заетите. Това много умело се използва. Мисля, че историята с кметовете сега ще се прехвърли като история с областните управители, които се назначават от властимащите. Проблемът е в това, че ние трябва да решим трайно въпроса със заетостта и още по-трайно трябва да решим въпроса с гетата. Защото не зависимо кой живее там проблемът с гетата ще се задълбочава, коментира финансовият експерт Мика Зайкова.  „Аз познавам една от тези две общини, гръцки бизнесмени искаха нещо да правят там и не им се позволяваше,  някои от кметовете искат да нямат заетост”, добави тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6729 |23.04.2015 В. Симеонов: Фотоволтаици са работили нощем и държавата е плащала като поп . 15| 7760 |21.03.2015 Скандал: съветник изкупува общински терени по 1 лв./кв.м . 46| 8615 |14.02.2015 Ген. Атанасов: Има две паралелни системи-на държавата и на главния библиотекар . 18| 7298 |20.01.2015 Омбудсманът: Или затваряме държавата, или - съдебна реформа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads