Реклама / Ads
0| 4997 |02.07.2015 НОВИНИ

Стягат примката около митничарите, пращат ги на психотест

.
Арестувани митничари по време на акция
Митничарите трябва да минават на психотест при назначаване и повишаване. Това предвиждат приетите на второ четене от парламентарната комисия по бюджет и финанси промени в Закона за митниците.
 

Редът и условията за извършване на изследването за професионална и психологическа пригодност ще се определят с наредба на министъра на финансите. Според депутатите от "БСП лява България" и ДПС критерият за психологическа пригодност е нарочно добавен, за да могат по този критерий да се съкращават неудобни хора. Алиосман Имамов отбеляза, че повечето митничари носят оръжие и така или иначе преминават през психологически тест. След гласуване текстът остана в законопроекта. Депутатите приеха и промени, според които при служебна необходимост митническият служител може да бъде преместван да изпълнява временно друга или същата служба в рамките на митническата администрация.

 

Преместването се извършва със заповед на директора на Агенция „Митници” за срок не повече от шест месеца през една календарна година. Когато преместването е за по-дълъг срок, е необходимо писмено съгласие на митническия служител за това. След критики от страна на опозицията, че митническите служители ще имат много повече разходи, ако работят на друго място, а не ползват командировъчни и това може да ги подтикне да крадат от хазната, комисията прие, че за периода митническите служители ще ползват командировъчни, съобщи новини. бг.  В 14-дневен срок от датата на встъпване в длъжност или постъпване на работа всяка календарна година най-късно до 31 май, и при прекратяване на правоотношението митническите служители са длъжни да декларират пред директора на Агенция „Митници” своето имотно състояние, включително имуществото, представляващо съпружеска имуществена общност, както и имотното състояние на ненавършилите пълнолетие деца с декларация по образец, предвиждат още промените.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5197 |30.06.2015 Еврогрупата затяга примката за Гърция . 0| 4585 |10.06.2015 Нови задръствания - започва ремонтът около "Руски паметник" . 0| 5450 |10.06.2015 Черен щъркел носи късмет около Враца . 4| 5002 |04.06.2015 Й. Соколов: Законът за съдебната власт противоречи на Конституцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads