Реклама / Ads
0| 9680 |03.07.2015 ПОЛИТИКА

Мая Манолова: МВР е без пилот, само със стюардеса

.
Мая Манолова и Кирил Добрев
По време на днешния парламентарен контрол депутатите от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Иван Иванов, Кирил Добрев и Мая Манолова зададоха поредицата от въпроси към вътрешния министър относно административната и пенсионната реформи в МВР, условията на труд и исканията на протестиращите полицаи.
 
Червените депутати атакуваха министър Румяна Бъчварова за административната реформа и чантаджиите, за наредбата за отпуските и за исканията на протестиращите пред парламента.
 
Иван Иванов: Административната реформа в МВР е зациклила
 
„Административната реформа в МВР е зациклила”. Тази констатация направи народният представител от левицата Иван Иванов. По думите му съобщеното от вътрешния министър като работа е същото, което тя е отчела и при постъпването й в министерството.
 
Кирил Добрев: Към днешна дата чантаджиите в МВР побеждават
 
В продължение на казаното от Иванов, депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кирил Добрев заяви, че със спряна административна реформа, към днешна дата чантаджиите в МВР побеждават. „За каква пенсионна реформа може да говорите Вие, като не Ви е готова административната такава, в която трябва да има ясна диференциация на категорията труд и формата на заплащане”, попита Добрев. Той добави, че на неговото поколение в МВР 4 пъти са сменени условията за пенсиониране. Депутатът изрази недоумение защо ръководството на МВР е против искания 3-годишен гратисен период.
Относно извънредния труд, Добрев припомни, че по закон служителите на МВР имат право на 70 часа, които се плащат, но попита какво се прави със служители, които имат натрупани по 250 часа. „ На тях не им го плащат, а и те нямат възможност да го откажат”, добави депутатът. Той продължи, че вече 30 млн. струват командировъчните и не е ясно защо проблемът не се решава трайно с назначаване на нови служители. „За облеклото не искам да говоря – такова не е давано от 2011г. Онзи ден ме спря един патрул с трима души, които бяха с "4 вида различни униформи" и аз не знам коя е официалната”, сподели Добрев.
 
Манолова: МВР е единствената институция, в която служителите отработват отпуските
 
Депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Мая Манолова остро  разкритикува наредбата, влязла в сила на първи април, като заяви, че тя прави МВР  единствената институция, в която служителите си отработват отпуските. МВР е като бе пилот, а само със стюардеса, каза тя.

„Ако този месец имаш 10 дни отпуск, следващия ги отработваш”, даде пример Манолова. Тя определи това като безумие и призова вътрешния министър, заедно да излязат и да се срещнат с протестиращите. „Там има изключително стойностни и добросъвестни служители, които милеят за МВР. От тяхното пресъздаване на проблемите, Вие като социолог, можете да направите дълбочинен анализ, използвайки ги и като фокус група”, каза още тя.

Мая Манолова връчи на министър Бъчварова исканията на протестиращите и две книги за професионалния стрес, на който са подложени служителите в системата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5119 |03.06.2015 Симеонов: БСП влезе в режим на самоизяждане . 29| 7154 |24.04.2015 Мая Манолова: Апетитът на РБ към съдебната система е огромен . 27| 5971 |25.03.2015 Манолова: С МОЛ или МОРАЛ ще сме спирачка за монополизиране на властта . 17| 4751 |14.03.2015 ГЕРБ ще участва самостоятелно на местните избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads