Реклама / Ads
0| 5186 |04.07.2015 НОВИНИ

Кунева: Опитът да наложим Паси за кмет на София не е провал

.
Меглена Кунева
Всяка от партиите в Реформаторския блок има своя динамика, но решението за общо явяване на местните избори трябва да бъде взето. Големи разминавания в позициите на националните ръководства няма, но по-различна е ситуацията с местните им структури, коментирапо БТВ лидерът на ДБГ Меглена Кунева.
 

Тя подчерта, че Найден Зеленогорски не е отправил ултиматум към останалите партии, когато е заплашил да подаде оставка като председател на предизборния щаб. По думите на вицепремиера, ДБГ се организира по-бързо за вота, а бившият кмет на Плевен без коалиционно споразумение е оставен на принципа „И сам войнът е войн”.

„Не е лесно за нито един от лидерите, има натрупани отношения, особено в градовете. Те трябва да са сигурни, че не просто го искат, а партиите им по места го искат”, посочи тя и даде пример с Видин, където отношенията между структурите на различните политически сили са сложни.

 

Кунева отбеляза, че вече има и случаи, в които местните организации на партиите от РБ са се събрали и са стигнали до единна кандидатура – в Плевен и Добрич.

 

Лидерът на ДБГ категорично отхвърли твърденията, че партията й е претърпяла провал при опита си да наложи Соломон Паси за кмет на София. Според нея целта е била да се предложи човек, който да събере широка периферия, но е последвала рязка реакция от страна на някои колеги.

 

Тя поздрави предложения от ДСБ Вили Лилков, като подчерта, че и той като Соломон Паси е заявил, че е склонен да бъде само единен кандидат на РБ. Според нея крайната цел е реформаторите да се съберат, да обсъдят няколко кандидатури и да изберат най-добрата.

Меглена Кунева коментира и ситуацията в Гърция. Тя коментира, че гневът на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер се дължи на усещането, че усилията му потъват: „Виждаш как се изплъзва икономиката, как се изплъзва мирът, как се изплъзва една от страните от ЕС от намиране на решение заедно”.

Според нея гърците трябва да разберат, че сегашният преговорен подход на правителството им не може да даде резултат. Тя беше категорична, че бизнесът иска да остане в еврозоната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4975 |03.07.2015 Кунева: Не може да не се плащат дългове . 0| 4661 |29.06.2015 Кунева: Да се подценяват България и Румъния в Шенген е нездравословно . 0| 4973 |24.06.2015 Кунева: Аз поемам отговорност за смяната на Ясен Тодоров . 8| 4594 |25.05.2015 Кунева: Македония следва да мине през тежки реформи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads