Реклама / Ads
0| 4658 |06.07.2015 НОВИНИ

Миков: Данъчната ставка за бебешки стоки да е 5%

.
Михаил Миков
Председателят на БСП Михаил Миков обсъди с неправителствени организации законопроекта на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ за намаляване на данъчната ставка за бебешки стоки на 5%. Той конкретизира, че става въпрос за храни за кърмачета, памперси, детски столчета за автомобил, приспособления за хора с увреждания и др. Представителите на неправителствените организации одобриха предложението.
 

„От 2006 г. до 2014 г. по статистически данни разходите за отглеждане на дете от 1 до 3 години са се увеличи от 200 на 267 лв.”, аргументира предложението на левицата Миков. Той определи мярката като малка стъпка и знак, с оглед тежката демографска криза в страната – 40 000 деца по-малко се раждат.

 

„Това е сигнал, че постоянно трябва да се търсят мерки в тази посока, за да се облекчи отглеждането на дете”, категоричен бе лидерът на БСП. Той припомни и, че миналата година с бюджет 2015 са били замразени всички социални плащания. „Тук не става въпрос за стимулиране на раждаемост, но това е знак, че държавата разбира проблема на семействата, които имат деца”, подчерта председателят на левицата.

 

Михаил Миков изтъкна, че предложението е разумно, разходът за реализирането на идеята е пренебрежимо малък и очаква подкрепа от всички партии. „Ако сме нормална държава, която мисли за бъдещето, разходът не би трябвало да има значение. Не може фискализмът да е водещ при всяко едно решение”, каза още лидерът на социалистите. Той бе категоричен, че не може да се мисли за държавния бюджет на базата на разходите за отглеждане на дете.

 

„Знам, че сега ще се появят апологети на фискализма, които ще започнат върху гърба на бебетата да изчисляват какви тежки поражения за бюджета могат да настъпят от една такава мярка”, каза още Миков. Той припомни, че в повечето страни от Европа има диференцирана ставка. Михаил Миков определи като несъстоятелни аргументите от типа, че мярката е трудна за администриране или че могат да стават злоупотреби.

Законопроектът на левицата ще бъде внесен тази седмица.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5117 |06.07.2015 Варуфакис подаде оставка . 0| 5743 |01.07.2015 Миков: БСП е против приватизация на болници и разполагане на американска техника . 0| 4782 |01.07.2015 Разкол! Зеленогорски плаши с оставка заради Радан . 0| 15950 |28.06.2015 Ясновидецът Б. Караджов: Министър Калфин аут от правителството, Миков с оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads