Реклама / Ads
0| 5167 |06.07.2015 НОВИНИ

Николина Ангелкова: Това ще е най-слабият летен сезон за България досега!

.
Настоящият сезон ще бъде най-слабият летен туристически сезон за България досега. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването „Лице в лице” по bTV.
 
По думите на министъра причината е, че не са били предприети мерки навреме. Ангелкова заяви, че е трябвало това да се случи още преди година и половина, защото не е изненада какво се случва в Русия и Украйна.

„Министерството съществува от осем месеца и не сме специалисти по това да правим фокуси. В момента за първи път се приема националната реклама на България за следващата година по това време”, посочи министърът. Тя допълни, че още отсега се предприемат мерки за сезона през 2016 година, за да бъде избегната сегашната ситуация.

Всички мерки, които е могло да бъдат предприети спрямо големите туроператори и водещи медии по целеви пазари, е трябвало да бъдат стратирани още миналата година през април, каза тя.

Министърът обясни, че ведомството е концентрирано върху това да се определят целеви пазари, а не да рекламираме навсякъде за всички. Трябва да имаме фокус, за да имаме резултат, посочи тя. Ако кажем точно за какво искаме парите, Министерството на финансите ще ни ги даде, категорична е Ангелкова.

Според нея до пет години е реалистично китайски и индийски туристи да заместят спадащия руски пазар. Това обаче ще се случи, само ако направим правилните стъпки по отношение на визите, на чартърни програми и общи туристически продукти.

За нас е важно да предлагаме съвместни туристически продукти, можем да комбинираме и да печелим от това, защото за далечните пазари ние в регион Европа сме една дестинация, обясни министърът.

В последните месеци има интерес в нарастване на записванията на руски туристи за лятна почивка у нас по данни на руски туроператори, коментира Ангелкова. Продължаваме да разчитаме на записвания в последния момент, каза тя.

Работна група ще се занимава с прехвърлянето на концесиите в Министерството на туризма, така че това да става плавно и резултатно, допълни тя. По нейно мнение плажовете трябва да се категоризират, но се обсъждат различни варианти, уточни министърът. Работим и за начини да намалим цените на чадърите и шезлонгите, увери Ангелкова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5766 |03.07.2015 Илияна Йотова: Мая Манолова може да е следващият омбудсмант . 0| 5383 |01.07.2015 Симеонов: Цената на тока и битовата престъпност са ключови за подкрепа на правителството . 0| 4939 |23.06.2015 Йотова: Не се знае бг-позицията по бежанския проблем . 0| 4507 |15.06.2015 Ил. Йотова: Миков ще направи промени в ИБ на пленума на истината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads