Реклама / Ads
0| 12182 |07.07.2015 НОВИНИ

На вниманието на Бъчварова! И СОБТ също бият зверски без причина

.
СОБТ са специализирано звено за неутрализиране и залавяне на терористи
Сигналите за полицейско насилие, които напоследък зачестиха в медиите, не са изолиран случай в родното МВР. Фрог разполага с категорични доказателства, че служителите от елитния отряд за борба с тероризма-СОБТ, значително превишават правата си по време на акции. В някои случаи се стига не само до унизителни за човешкото достойнство сцени, но и до извършване на престъпления.
 
Потърпевши при една от поредните операции на антитерористите, е младо семейство от столичен квартал. Умишлено ще запазим имената на пребитите мъж и жена, тъй като още не са се отървали от преживения ужас. Фрог нюз е готов да предостави всички подробности на ръководството на МВР, в случай че прояви интерес и е готово да разследва безпристрастно тежкия инцидент.

Той се случва по времето, когато главен секретар е Светлозар Лазаров. По негово нареждане екип на СОБТ залавя опасен грабител, издирван месеци наред. Веднага след това по неясни до този момент причини, баретите нахлуват изненадващо в къща, уж с мотива ,че преди това там се е крил въпросният бандит. Около 20 въоръжени до зъби мъже пльосват семейството на земята и насочват оръжията към главите им. Следват ритници и удари, придружени с крясъци от рода на „сега ще ви убием като кучета”, „Живи няма да се отървете”. Боят става жесток в момента, в който служителите се усъмняват, че има скрита камера в стаята и тя е запечатала издевателствата. След като всичко е преобърнато на опаки, камера не е открита. През това време мъжът вдига кръвно, а жената започва да се гърчи на земята, да губи съзнание и да повръща. Идва лекар, който поставя инжекция на измъчваните. Нещата, обаче не свършват до тук.  Побоят продължава с нова сила, защото един от бойците не може да си намери порноканал и  да се развлича, докато дойдат дознателите. Те също обръщат всичко наопаки, но не откриват и следа от престъпника.

Следва арест за жертвите и дълъг престой в районното. Накрая всичко приключва с едно лаконично: „Има грешка, но объркването не е от нас. Някой друг се е заблудил”. Мъжът и жената се прибират вкъщи целите в синини без да разберат кой всъщност им е скалъпил тази гавра. Къщата им е разбита, а джобните им пари ги няма. Близките им не искат и да чуят за тях, защото вече са омаскарени по телевизията. За да преодолеят шока, тръгват по доктори и психолози. Междувременно им пращат хора, които ги предупреждават да не се жалват и да не си търсят правата си, защото нещата може да станат по-лоши. Заради случилото се, потърпевшите дълго време не могат да си намерят работа. Заради последствията от нападението, животът им след инцидента се превръща в истински ад.

Шефът на МВР Румяна Бъчварова ежедневно ни уверява, че вътрешното ведомство има волята да си върши работата. Ако това е така, то тя и нейният екип не би трябвало да подминат с мълчание този показателен случай на зверство от страна на някои служители от СОБТ, които хвърлят петно върху елитната служба.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4960 |29.04.2015 Райнов: С битото бебе се отклонява вниманието от по-важни неща . 1| 5685 |24.04.2015 Служител на СОБТ остава в ареста заради контрабанда на цигари . 11| 4255 |13.02.2015 Ф. Попов: Правят се скандали, за да се отклони вниманието от Цветанов . 9| 4426 |15.12.2014 Царят благодари за вниманието, прилошало му заради преумора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads