Реклама / Ads
0| 5818 |07.07.2015 НОВИНИ

Бойко Ганчевски пред Фрог: Полицаите не са в стерилна среда, прихващат от по-старите

.
Проф. Бойко Ганчевски
Агресивността при полицаите се повишава понякога, защото и те са хора. Те не се намират в стерилна среда. Това е и една от причините за насилието, което виждаме. Това каза пред Фрог нюз криминалният психолог проф. Бойко Ганчевски.
 
Не забравяйте, че в последно време има непрестанни промени в МВР. В следствие на това служителите са подложени на много стрес. И съвсем очаквано психиката им започва да се разклаща. Отделно от това, когато човек е облечен във власт, той е склонен към агресия. Факт е, че системата на МВР в момента се клати от протести, от слаба мотивация и неувереното състояние на служителите. Те не знаят как да реагират. Когато има трудности, човек не може да ги преодолее. Тогава е съвсем нормално да се прояви тази агресия, обясни експертът.

По думите му попадайки в постстресово състояние, човек трябва да възвърне равновесието и насилието е нормалния отговор. То в никакъв случай не се оправдава, ако се използва от полицай. Преди да постъпят на работа всички служители са изследвани за психологическа устойчивост, достатъчно са обучени и достатъчно знаят закона, допълни той.

Според него всички, които постъпват с системата на МВР, след това започват да се променят. Самата система ги променя. Тези, които не са устойчиви емоционално и имат невротизъм и психотизъм, както и депресивни състояния, не се допускат до работа във вътрешното ведомство. Ние в Академията на МВР ги обучаваме на нормата, но когато попаднат на улицата, започват да се влияят от други фактори, включително и от по-старите си колеги. За съжаление тогава, когато излязат на улицата, те считат себе си за закона. Когато те спре катаджия, може да ти наложи глоба, но може и да ти вземе подкуп. Може и нищо да не направи. С това демонстрира, че не държавата, а той е законът. На наш език това се нарича професионална деформация. Младите, които постъпват в МВР прихващат моментално от старите едно поведение, което се приема от тях и не е осъдително. Който не го приеме, бива изхвърлен. Лошото се взима за пример. Също така ръководният състав в МВР не се сменя и няма перспектива, заключи професорът по психология.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5473 |06.07.2015 Ципрас клекна, излиза с предложение във вторник . 0| 10109 |06.07.2015 К. Парамов пред Фрог: Варуфакис изигра черния дявол и остана в историята . 0| 5135 |06.07.2015 Дянков: ГЕРБ имаше друго предложение за шеф на БНБ от Иван Искров . 0| 8774 |06.07.2015 Единствената жена, министър-председател на България, отбелязва рождения си ден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads