Реклама / Ads
0| 10053 |07.07.2015 ЪNDERGROUND

Фрог установи: Шефът на варненската полиция ръководил поредните сгафили полицаи

.
Даниел Пашов в следата, но близо до сегашния главен секретар на МВР Георги Костов
Директорът на варненската полиция старши комисар Даниел Пашов е бил началник на Първо РПУ по времето на заснемането на скандалния клип, излъчен снощи от Господари на ефира, установи Фрог нюз. Същият вече е наказван заради лъжа на свой подчинен, който набеди момиче, че му е скъсало униформата.
 

На видеото ясно се вижда как петима полицаи извършват проверка на самоличността на момиче и момче. Неясно защо на репликите на гражданите, те отговарят с шамари, ритници и обиди.

 

От МВР съобщиха днес, че заснетото е от декември м.г. Тогава началник на Първо РПУ, на чиято територия се извършва проверката, съпроводена с насилие е именно Пашов.

 

Пашов вече е наказван заради друг свой подчинен, който набеди момиче, че му е скъсало униформата. Срещу него бе отпочнато съдебно дело за посегателството над униформения служител на реда. По-късно Господари на ефира се сдобиха с видео, на което ясно се вижда, че не момичето е виновно. В момента то води съдебно битка за клеветата.

 

Истината бе тиражирана наново, след като точно Пашов бе назначен за директор на областната дирекция във Варна. В опита си да обясни това ли е единственият служител на МВР - наказван и повишен до директор, вътрешното ведомство изпрати 3 отговора за няколко часа. От тях така и не стана ясно дали освен Пашов е наказан и командирования във Варна началник на Охранителна полиция, който е бил пряк ръководител на униформения от Първо РПУ с лъжата за скъсаната униформа.

 

Днес стана ясно, че първоначално по случая е била образувана прокурорска проверка. След това била прекратена. Това означава, че  прокуратурата е разпоредила на полицията да провери случая и тъй като не са открити доказателства за вината на полицаите, проверката е приключила. Сега, след тиражирането на клипа, прокуратурата е възобновила действията си.

 

Ето и информацията на държавното обвинение по случая: Прокуратурата прекрати делото за хулиганство срещу двамата младежи, бити от полицаи. Скандалният случай стана публичен след изпратено до медиите видео от побоя. Във връзка с публикувана в медиите информация за употреба на полицейска сила, надвишаваща необходимите предели и разпространени видеозаписи, Софийската районна прокуратура (СРП) изиска материалите от проверката по случая в СДВР, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

 

Надзорът върху провежданата от СДВР проверка е поет от СРП, като на полицейските органи е разпоредено в тридневен срок да докладват резултатите за преценка налице ли са достатъчно данни за престъпление от общ характер Установено е, че се касае за случай от 19.12.2014 г., при който младежите Веселина Китова и Александър Грошанов, са били задържани от органите на СДВР/01 РУ в София, в района на ул. „13-ти март”. Срещу тях полицейските органи са започнали бързо производство за хулиганство по чл. 325, ал. 1 НК (извършване на действия, грубо нарушаващи обществения ред). СРП е била уведомена за започналото в СДВР/01 РУП бързо производство още същия ден (19.12.2014 г.), без да са докладвани данни за извършено полицейско насилие.

 

Незабавно след постъпване на материалите (на 22.12.2014 г.) наблюдаващият прокурор е прекратил делото с мотива, че деянието на Китова и Грошанов не съставлява престъпление.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8484 |22.06.2015 Фрог научи: Шефовете на ДАИ мачкат борците срещу корупцията . 5| 6146 |01.06.2015 Фрог научи: Компютрите в ГДБОП още не работят . 10| 7030 |29.05.2015 Бащата на Вероника пред Фрог: Мъката е по-голяма от живота ми . 4| 9358 |27.05.2015 Само във Фрог: В Перник се купуват най-много шофьорски книжки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads