Реклама / Ads
0| 10536 |08.07.2015 АКТУАЛНО

Хр . Иванов: Мафията в България е изключително овластена!

.
Христо Иванов
Залогът е прост, ще има ли отговорност в съдебната власт. Ако тя се управлява така, че в нея да се носи отговорност за корупцията, всички ще бъдем добре. Това каза министърът на правосъдието Христо Иванов по НТВ, по повод отхвърлените вчера промени в Конституцията, свързани със съдебната власт.
 

На този етап мафия има и на много хора им е удобно да стоят в блатото. Тази мафия е изключително овластена. Целта е да си гарантираш безнаказаност  и нито  един политик да не е наказан за корупция. Моята задача е да предложа тези реформи. Вярвам, че ГЕРБ имат желание за промяна. Не съм очаквал да стигнем толкова далече без подкрепата на  управляващото мнозинство и премиера. Ситуацията е сложна и балансът също, каза той.

 

По думите му самият факт, че има конкретно предложение за промяна на ВСС ,  е успех. Политическата трансмисия е в парламента . Там се търгува с политическата власт. Реалният резултат ще дойде в пленарна зала. Тази реформа е на баир лозе. Тя променя правилата на играта.  А те ще се променя, когато на върха на съдебната власт има хора, които търсят отговорност за провалите. Трябва нов  ВСС  с нов модел на работа. Не може реформата на ВСС  да е препърчан  от ЕК, но това да не се случи, защото на хората в блатото от българската политика не им харесва. Те получават възможност, според която,  ако си в играта, имаш тотален имунитет.  В българските  затвори има 16 души за копуция  и то за  дребни случаи. Няма нито един български едър държавник  или икономически играч, който да лежи за корупция. А тази страна е разрушена от корупция, възмути  се Иванов.

 

По повод исканата оставка на Христо Иванов от бившия премиер Георги Близнашки, той коментира: Срещу него излизат десетки професори. Разговорът за съдебна реформа не се свежда до болните политически амбиции на един човек  като Георги Близнашки. Това е безотговорно. Все по-ясно става какви са неговите политически амбиции. Искам да му благодаря, че ми поиска оставката. Водевила започна след излизането на Близнашки от властта. За някои хора това е голям проблем. Аз ще си подам оставката, когато шансовете за съдебна реформа са изчерпани. Преди това трябва да се фокусираме това да стане, уточни министърът.

 

Той отрече да има война с главния прокурор Сотир Цацаров . Имаме различен прочит. Всеки от нас решава различни уравнения. На него му трябва ВСС , за да решава свои задачи. ВСС  се е превърнал в  трансмисия за търговия с дела.  Къде е командния център трябва да каже прокуратурата . Трябва да променим НПК , да въведем електронно правосъдие. В момента маските падат. Нека да видим дали в парламента ще надделее  политическата отговорност или желанието да се остане в блатото. В този парламент  ще надделеят политическите сделки. Това е политиката на България и  трябва да се промени. В момента пипаме в дълбоките води на блатото, образно обясни Христо Иванов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6217 |02.07.2015 Посланичката на САЩ си тръгва изненадващо от България . 0| 5812 |02.07.2015 The Wall Street Journal: Иск за 172 млн. долара е заведен срещу България заради КТБ . 0| 8124 |30.06.2015 Шефът на БАН за Фрог: Няма много интелигентни като Инджова в България . 0| 5274 |29.06.2015 Циганите в Гърмен запяха "Моя страна, моя България"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads