Реклама / Ads
0| 4601 |08.07.2015 НОВИНИ

Муравей Радев: Ципрас обеща на народа баща си и майка си

.
Муравей Радев
Ципрас накара народа да гласува с "не", след това им обеща да отиде в Брюксел и да донесе ново споразумение. Той не заслужи дори част от нещата, които Европа му даде. Ципрас обеща на народа баща си и майка си, но непремерените му обещания вече не минават. Той се връща на изходна позиция. Това каза в студиото на БТВ бившият финансов министър Муравей Радев.
 

Средният грък е много объркан. Той не е много сигурен какво се случва и не знае утре какво следва. Това е така, защото досега винаги се е разминавало. Огромният проблем е, че правителствата на Гърция така са докарали страната, че тя без финансов ресурс от Европа не може да изкара и един месец. Банковата система в страната колабира, прогнозира Радев и допълни, че ако Гърция не е била затворила банките си до един месец е щяла да банкрутира.

 

 "Сега имат хартийки вместо пари. В хазната няма пари за заплати и пенсии - как да съществува", попита финансистът. "В неделя станахме свидетели на типичната гръцка гордост. Народът е свикнал някой да му дава пари, все едно сме длъжни, освен това без да питаме за какво ги харчи. Само че този път прекалиха", смята финансистът. Радев прогнозира, че гръцкият народ няма да издържи още дълго и ще смени правителството си. Гърция е обречена да остане в Европа, убеден е Муравей Радев.

 

"Страната има два избора - единият е труден, а другият още по-труден. Трудният път минава през трудни реформи". Голямата грешка беше, че приеха Гърция в еврозоната, призна Радев. Според него въпреки всичко няма да изключат страната от еврозоната. "Ако Гърция сега не направи реформите, искани от еврозоната тя ще се върне с десетилетия назад и ще трябва да гради икономиката си отново. При това положение страната ще премине през 9-те кръга на ада. Сиртакито свършва - няма накъде. Още повече, че много държави в ЕС вече отказват да плащат за кризата в Гърция", увери Муравей Радев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5473 |06.07.2015 Ципрас клекна, излиза с предложение във вторник . 0| 6557 |06.07.2015 Меркел отряза Ципрас за нови преговори . 0| 5323 |06.07.2015 Путин следи събитията в Гърция, говори по телефона с Ципрас . 0| 4985 |05.07.2015 Ципрас: Гърция е твърдо решена сама да определи съдбата си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads