Реклама / Ads
0| 5247 |17.07.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Опазването на човешкия живот и целостта на мрежата е приоритет за ЧЕЗ

.
Решението предвижда българският съд да се произнесе по казуса. Опазването на човешкия живот е безусловен приоритет в дейността на ЧЕЗ Разпределение България. Във всички свои действия компанията спазва правата на човека и човешкото достойнство.
 

Монтирането на електрически табла на височина над човешки ръст се извършва основно в райони, където са регистрирани голям брой инциденти, включително смъртни случаи в резултат на престъпни посегателства върху мрежата. Само през последните 3 месеца (април-юни 2015 г.) при неоторизирани манипулации и кражби от електроразпределителните съоръжения на ЧЕЗ загинаха 4 човека.

 

В своето становище Съдът на ЕС приема, че защитата на сигурността на електропреносната мрежа и надлежното проследяване на потреблението на електроенергия са законни цели, които по принцип могат да оправдаят разлика в третирането. ЧЕЗ Разпределение е поставила електромерите на височина в определени райони, заради реалния риск от злоупотреби и посегателства върху мрежата, които водят до застрашаване на живота и здравето на хората. Посегателствата над съоръжения от електроенергийната инфраструктура и кражбите на електроенергия излагат на риск здравето и живота не само на техните преки извършители, но и на всички граждани. Те нарушават правата на добросъвестните потребители, тъй като често водят до сериозни аварии и влошаване на качеството на електрозахранване.

 

Окончателно решение по казуса трябва да бъде взето от български съд. Ние вярваме, че то ще бъде справедливо и ще вземе предвид важността на опазването на живота на хората и целостта и сигурността на мрежата. Готови сме да предоставим всякаква информация на отговорните институции в подкрепа на нашите аргументи.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5452 |06.04.2015 Животновъдите блокират границата с Турция заради спиране на дезинфекцията . 3| 5927 |08.03.2015 Миков към жените: Благодаря ви, че водите – в личния и в обществения живот! . 3| 6598 |20.10.2014 Бащата на убитата Яна пред Фрог: Бесен съм на доживотната присъда . 23| 5806 |12.09.2014 Д-р Тотко Найденов пред Фрог: Костов затри здравеопазването по селата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads