Реклама / Ads
0| 5483 |24.07.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Слатински: Дебатът за конституцията и гибелната нова тройна коалиция

.
Проф. Николай Слатинтски
Обществото изобщо няма да усети ефекта от козметичните промени наконституцията, но то ще запомни новата тройна коалиция, символизирана от широко разпространената фотография на тримата лидери – ББ, ЛМ, РК…А това, по скромното ми лично мнение, е още по-гибелно за демокрацията от всякакви половинчати корекции на конституцията.Това казва проф. Николай Слатински, коментирайки дебатите около промените на конституцията.
 
Ето карето обобщения на праф. Слатински:

1. Всички, които смятат, че в кастрирания си вид става дума за козметични, а не за съществени промени, бяха наречени „сини талибани“.

2. Беше ни напомнено, че политиката е постигане на възможното. Но възможното от необходимите неща, а не изобщо възможното. Първото е политически реализъм, второто е политически цинизъм.

3. Колебливите, меко казано принципи на по-реформаторски настроените хора в парламента, доведоха до тов а, че сега не те ще са бащите на промяната на конституцията, а ББ ще бъде баща на промените на конституцията – обединител, победител, политик на диалога, човек на консенсуса.

4. Едно е ти да си инициатор на нещо ключово и важно и другите да се присъединят към него, съвсем друго е ти да си се присъединил към нещо, инициирано от някой, който непрекъснато и системно е рушил държавността, явява се политическият инструмент на модела „Кой“ и досега е убил всеки, който се е присъединил към неговата воля. Като „същи прави българи“, реформаторите изблизаха солта, изядоха тоягите и накрая ще платят и сметката – защото всички станахме свидетели на провала на техния проект, обществото изобщо няма да усети ефекта от козметичните промени, но то ще запомни новата тройна коалиция, символизирана от широко разпространената фотография на тримата лидери – ББ, ЛМ, РК…
А това, по скромното ми лично мнение, е още по-гибелно за демокрацията от всякакви половинчати корекции на конституцията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7490 |13.07.2015 Проф. П. Иванов: Българизирането е смъртоносно . 0| 5951 |03.07.2015 Проф. Иванов пред Фрог: Р. Инджова не трябва да мизерства, а Величкоадамовците да ги издържаме до гроб . 0| 11218 |25.06.2015 Проф. Стойков за Фрог: US-танковете са демонстрация, трамплин сме на САЩ . 0| 10554 |24.06.2015 Проф. Петканова пред Фрог: Р. Инджова е достойна българка и заслужава пенсия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads